SOL in Rotterdam

Wij zijn er voor Rotterdammers van 0 tot 100 jaar! In opdracht van de gemeente Rotterdam ondersteunen we bewoners in diverse gebieden van de stad en op verschillende manieren. Op deze pagina vind je informatie over wat wij doen in Rotterdam en in welke gebieden.

Wat wij doen in Rotterdam:

Welzijnsopdracht ‘Heel de Stad’

In de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord voeren wij de welzijnsopdracht ‘Heel de Stad’ uit met de focus op 3 doelgroepen: kinderen, tieners en jongeren, langer thuiswonende ouderen en Rotterdammers in een kwetsbare situatie. Iedereen is welkom in onze Huizen van de Wijk!

Schoolmaatschappelijk Werk

Op basisscholen in Delfshaven bieden we Schoolmaatschappelijk werk aan. Om goed en met plezier te kunnen leren, is het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Gaat het met jouw kind of leerling even niet zo lekker, om wat voor reden dan ook? Dan kun je terecht bij de Schoolmaatschappelijk Werker (SMW’er) van SOL.

Gezinsondersteuning

In alle wijken van Rotterdam bieden wij Gezinsondersteuning aan ouders met kinderen t/m groep 4 van de basisschool. Tijdens een tijdelijk traject leer je als ouder om je kinderen op een speelse manier te ondersteunen bij hun ontwikkeling en schoolprestaties.

Ouderen Maatschappelijk Werk

In alle wijken van Rotterdam zijn de Ouderen Maatschappelijk Werkers van SOL vertegenwoordigd in de Rotterdamse wijkteams. Zij zijn specialisten op het gebied van begeleiding van (kwetsbare) ouderen, bestrijding en tegengaan van sociaal isolement en overbelasting van mantelzorgers.