SOL in Ridderkerk

In Ridderkerk werken we nauw samen met zorgorganisatie Riederborgh. De uitwisseling van onze kennis op het gebied van ouderen, levert een unieke combinatie van zorg en welzijn op. Op twee locaties in Ridderkerk organiseren we Het Geheugenpaleis: een laagdrempelig centrum voor ouderen die last hebben van vergeetachtigheid of beginnende dementie.

Zijn wie je bent

Bezoekers voelen zich thuis bij het Geheugenpaleis, ‘omdat je daar mag zijn wie je bent’. Beginnende dementie kan ervoor zorgen dat je als oudere je zelfvertrouwen en zelfredzaamheid beetje bij beetje kwijt raakt. Ouderen praten vaak niet makkelijk over hun gevoelens. Bij het Geheugenpaleis hoeft niemand te doen alsof, mantelzorgers zijn nauw betrokken en van respijtzorg wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Ouderen komen naar het Geheugenpaleis om een leuke dag te hebben.

Met de casemanagers uit Ridderkerk onderhouden we nauw contact. We proberen het zo lang mogelijk te voorkomen, maar waar nodig gaan deelnemers van het Geheugenpaleis naar de dagbesteding van Riederborgh.

 

Agenda

Tweemaal per week organiseren we een Geheugenpaleis voor ouderen die last hebben van vergeetachtigheid of beginnende dementie. De Geheugenpaleizen vinden plaats op twee locaties:

Wijkcentrum Slikkerveer
Op dinsdag van 10.30 tot 15.00 uur

Wijkcentrum West / Gasterij De Ontmoeting (bij Riederborgh)
Op woensdag van 10.30 tot 15.00 uur

Contactpersoon

Saskia van der Zijden

Projectleider dementie /
Geheugenpaleis Ridderkerk en Hilligersberg/Schiebroek

06 - 24 35 22 26
svanderzijden@solnetwerk.nl