Gezondheid

Onze overtuiging is dat gezondheid een van de belangrijkste pijlers van het welzijn is. Daarom geven wij actieve voorlichting over gezonde voeding in samenwerking met diëtisten, bewegen in alle vormen, van laagdrempelig tot sporten in competitieverband, en activiteiten die het sociale netwerk van deelnemers vergroot en versterkt.

Dit is wat wij doen op het gebied van Gezondheid:

Herstelacademie

De Herstelacademie is een plaats waar je als wijkbewoner terechtkunt wanneer je iets moeilijks hebt meegemaakt. Je kunt er met anderen praten over je ervaringen en elkaar helpen. Speciale activiteiten en lessen helpen je te herstellen, je zelfvertrouwen te versterken en een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Mantelzorgondersteuning

Een op de tien mantelzorgers heeft het gevoel zwaarbelast te zijn. En dat is vaak terecht. Zij lopen daardoor een verhoogd risico zelf ziek te worden, te moeten stoppen met werken, of hun sociale contacten kwijt te raken. Daarom is het belangrijk mantelzorgers de juiste ondersteuning te bieden.

Wandelmaatje

Dat wandelen goed is voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, blijkt al jaren uit verschillende (medische) onderzoeken. Wandelen houdt de hersenen fit en vertraagt dementie. Daarom ontwikkelde SOL de pilot ‘De Onvergetelijke Wandeling’.

Welzijn op Recept

Met Welzijn op Recept kunnen huisartsen hun patiënten eenvoudig doorverwijzen naar laagdrempelig welzijnsaanbod in de wijk. De Spin in ’t Web van SOL helpt vervolgens bij het vinden van passende ondersteuning, zoals financiële hulp, sociaal contact of gezondheids- en beweegactiviteiten.