Meedoen (met werk)

Iedereen telt. Een overtuiging die wij dagelijks in de praktijk brengen. Zo begeleiden wij jongeren met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) bij het vinden van passend werk of zoeken wij (vrijwilligers)werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Want voor ons staan de behoeften en capaciteiten van mensen centraal.

Dit is wat wij doen op het gebied van Meedoen:

Digitale inclusie / e-health 55+

Met digitale hulpmiddelen ondersteunt SOL thuiswonende ouderen bij hun dagelijks handelen of hun dagelijkse verzorging. Hiervoor gebruiken wij onder andere de Comfortwoning en ontwikkelden wij de DigiKoffer; een handige koffer vol met e-health producten.

Herstelacademie

De Herstelacademie is een plaats waar je terechtkunt wanneer je iets moeilijks hebt meegemaakt. Je kunt er met anderen praten over je ervaringen en elkaar helpen. Speciale activiteiten en lessen helpen je te herstellen, je zelfvertrouwen te versterken en een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Infoplein

Bij het Infoplein kun je als wijkbewoner op afspraak terecht voor hulp bij vragen over post en formulieren. Laagdrempelig en dicht bij huis!

Prestatie010

Vanuit Prestatie010 helpen de Sociaal makelaars van SOL wijkbewoners om weer actief mee te doen aan de Rotterdamse samenleving en een volgende stap te zetten richting mogelijk betaald werk.

Taal / Taalinformatiepunt

Bij het Taal Informatie Punt (onderdeel van het Infoplein) kun je als bewoner terecht voor een doorverwijzing naar het juiste taalaanbod in de wijk. Je wordt geholpen door een speciaal hiervoor getrainde vrijwilliger.

Vangnetwerk

Meedoen in de samenleving kan soms een grote stap kan zijn. Daarom organiseren we vangnetwerken. Een groep wijkbewoners, die behoefte hebben aan sociaal contact en zich betekenisvol willen voelen.