Deze jonge ondernemers mogen trots zijn op zichzelf

7 juni 2021

De afgelopen maanden richtten basisschoolleerlingen uit Leiden hun eigen bedrijf op, onder enthousiaste leiding van Stichting Mixclubs. In groepjes werkten zij aan hun zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen, oplossingsgericht denkvermogen en communiceren. Oftewel Samen Ondernemend Leren!

De zakenmannen- en vrouwen in de dop gingen in groepjes aan de slag met het opzetten van hun eigen bedrijf: een online speelgoedwinkel, een webshop voor planten, online verkoop van coronapakketten en een online winkel met ‘alledaagse spullen’. De kinderen dachten het helemaal zelf uit. En zoals het ook ‘in de echte wereld’ gaat, leerden zij solliciteren, trokken ze zakelijke kleding aan én belden zij de bank voor een lening. Best een spannend moment!

Een echte ondernemersmedaille

Vorige week presenteerden de kinderen de resultaten aan hun ouders. Uit handen van wethouder Marleen Damen ontvingen zij een echte ondernemersmedaille!

Marleen Damen: “Een bedrijf oprichten en zelf nadenken is een ontzettend mooie manier om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat is het hele doel hierachter: om samen met kinderen ondernemend te leren.”

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden