Samen elkaar ondersteunen ten tijde van Corona

17 maart 2020

De #GoedeBurenBuurt

Hoe moet dat nu met het doen van boodschappen, als wordt geadviseerd binnen te blijven?” Dit soort vragen gaan we oplossen voor onze ouderen en kwetsbare bewoners uit Rotterdam Noord.

SOL doet dit samen met organisaties uit Rotterdam Noord en de vele #goedeburen die zich hebben gemeld. Er staat een team klaar voor praktische hulpvragen (boodschap, medicijnen ophalen, hond uitlaten, etc) én een belteam voor mensen die gewoon even willen kletsen. SOL coördineert de vragen die binnenkomen en zorgt ervoor dat ze worden uitgevoerd i.s.m. onze partners.

Ook #goedeburen die zich aanmelden via SOL (via ouderenwerk@solnetwerk.nl) worden zo gekoppeld aan de organisaties die daadwerkelijk hulp nodig hebben, om de ouderen en kwetsbare buurtbewoners zo snel en goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Via een flyer die zo snel mogelijk zal worden verspreid, brengen we bewoners hiervan op de hoogte. Daarop staan de telefoonnummers voor als mensen hulp nodig hebben of even willen kletsen. Samen zijn #GoedeBurenBuurt.

Praktische Hulplijn 06-42171451 en 06-11886979

Even-kletsen-lijn 06-40835071 en 06-59905499

De #GoedeBurenBuurt bestaat sinds zomer 2019 in een paar wijken in Rotterdam Noord en biedt dé basis zodat mensen naar elkaar kunnen omkijken. Hartverwarmend om de samenwerking te zien in het wijknetwerk en bereidheid in Noord om elkaar te helpen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden