Gespreksmaatjes gezocht

15 oktober 2019

Veel ouderen in Rotterdam blijven lang zelfstandig wonen, blijven actief en redden zich uitstekend. Bij een aantal leeft het verlangen om eens echt met iemand te praten; om zorgen, vragen en verlangens met iemand te delen. Iemand die respect en ruimte heeft voor religie en cultuur. Vragen als: Waarom overkomt mij dit? Wat is er zinvol in mijn leven? Voor wie ben ik (nog) van betekenis? Hoe kan ik verder gaan? Deze levensvragen vragen niet direct om antwoorden, maar vooral om aandacht. Iemand die luistert kan hierin veel betekenen.

Wilt u gespreksmaatjes worden voor een oudere, meld u dan aan. Als gespreksmaatje wordt u begeleid door een geestelijk verzorger. Bij aanvang vindt een startcursus plaats, waarin u handvatten krijgt om een goed gesprek te voeren. Daarnaast zijn er regelmatig verdiepende bijeenkomsten met de andere gespreksmaatjes, waarin relevante thema’s aan bod komen. Het werk is dankbaar werk. U geeft tijd en aandacht en krijgt er ook veel voor terug.

Kunt u goed luisteren en bent u voor minimaal één jaar beschikbaar, gemiddeld één bezoekje in de twee weken, doe dan mee.

Organisatie
Motto betekent ‘Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen’ en richt zich op ondersteuning bij zingeving en levensvragen van zelfstandig wonende ouderen in diverse wijken in Rotterdam. Motto Noord is een project van Laurens in samenwerking met Samen010. De projectleiders van Motto zijn professionele geestelijk verzorgers. Zij coördineren het eerste contact met de oudere wijkbewoner, zoeken naar een passende match en zorgen voor de begeleiding van de gespreksmaatjes. De projectleider van Motto Noord is Hildegard Faber, 06 11713414  h.faber@laurens.nl . Voor aanmelding en vragen kunt u bij haar terecht.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden