Herkenbaar als expert ouderenmishandeling

25 juni 2023

Teveel ouderen zijn nog steeds slachtoffer van ouderenmishandeling: van financieel misbruik tot fysiek geweld. Hoe maak je je collega’s uit de wijkteams duidelijk dat je expert bent op dit gebied? SOL ontwikkelde een speciale speld.

De Ouderen Maatschappelijk Werkers van SOL krijgen en geven jaarlijks verschillende trainingen op het gebied van ouderenmishandeling, vaak ook van en in samenwerking met de wijkagenten. Zij hebben veel ervaring met signalen herkennen, ouderen begeleiden die het slachtoffer zijn geworden van mishandeling en zij weten ook het wijknetwerk hiervoor in te zetten. De SOL Ouderen Maatschappelijk Werkers uit de wijkteams waren onlangs aanwezig op een kennisbijeenkomst tegen Ouderenmishandeling.

Om de herkenbaarheid als expert op dit gebied te vergroten, ontwikkelde SOL een speld voor alle Ouderen Maatschappelijk Werkers, zodat op bijeenkomsten of bij ouderen hun kennis op dit gebied zichtbaar is.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden