Hoe start ik een eigen onderneming?

2 maart 2020

De afgelopen jaren verwelkomde Rotterdam veel nieuwkomers uit diverse delen van de wereld. Velen van hen wilden graag een onderneming starten, maar hoe pak je zoiets aan? In Nederland is het starten van een onderneming een stuk complexer dan in veel andere landen; onder nieuwkomers is daarom veel behoefte aan informatie en ondersteuning bij het oprichten van een eigen zaak.

Stimulance startte daarom in samenwerking met SOL (Samen Ondernemend Leren) het programma ‘Nieuw Perspectief’ waarbij zestien statushouders werden begeleid bij het starten van een eigen onderneming in Rotterdam.

Naast intensieve individuele begeleiding volgden de deelnemers workshops over verzekeringen, belastingen, rechtsvormen, vergunningen, het opstellen van een businessplan, boekhouding en netwerken.

Het project leidde tot mooie uitkomsten. In dit boekje vertellen drie deelnemers over wat dit traject voor hen betekende.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden