‘Ik sta pestgedrag voor geen millimeter toe’

28 september 2021

Robin van Wieringen is Community Builder bij SOL Leiden. In de Week tegen Pesten (27 sep.t/m 1 okt.) deelde hij zijn ervaringen als jongerenwerker in de arbeidersbuurt waar hij is opgegroeid.

Robin: “De straatcultuur in Leiden-Noord is simpel: wanneer je als jongere je kop boven het maaiveld uitsteekt, dan word je kapot gemaakt. Vaak zijn er in de groep twee leiders en volgt de rest. Deze groepsprocessen vind ik interessant. Juist op de meelopers ben ik alert. Ik wil hun leren om hun individuele waarden te bepalen: wat vind ik goed en wat vind ik fout? Ze mogen ontdekken dat anders zijn of denken juist waardevol is. Als je je eigen waarden kent, kun je deze behouden in een groep.”

Lees het hele interview met Robin op de website van het Nederlands Jeugdinstituut.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden