Ouderen hebben grote behoefte aan financiële kennis

22 oktober 2019

Op tijd nadenken over je financiën, adviseert  SOL Ouderen Maatschappelijk Werker Farida Djorai ouderen altijd. Dat voorkomt een hoop problemen en zorgen. In het kader van laagdrempelige trainingen aan ouderen, georganiseerd door de gemeente Rotterdam, verzorgde SOL het onderwerp ‘administratie en financiën op orde’. De wachtlijst voor de bijeenkomst toonde aan dat ouderen veel behoefte hebben aan goede informatie op dit vlak.

“Zo beseffen ouderen vaak niet dat de bank een en/of rekening bij overlijden van een van de partners blokkeert”, vertelt Farida Djorai. “Totdat ze de officiële overlijdensakte hebben. Maar ondertussen moeten wel de vaste lasten worden betaald. Ga daarom op tijd in gesprek met de bank hierover of open een eigen rekening.” Een wat lastiger onderwerp was het opstellen van een notariële akte. Daarin wordt vastgelegd wie bij bijvoorbeeld dementie over de medische- en of geldzaken gaat. Ouderen hadden ook vragen over het opslaan van wachtwoorden voor internetbankieren. Een tip van Farida: Doe dat niet op de computer maar schrijf ze gecodeerd in een notitieblokje. “Want als je gehackt wordt, ben je alles kwijt.” Een nieuwe serie trainingen voor ouderen start waarschijnlijk januari 2020.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden