Ouderen kunnen zoveel meer

22 maart 2023

Ouderen zijn meer dan hun dementie en/of somatische klachten. Want er zijn er nog veel dingen die ze kunnen en willen. De methodiek Talentenscan, waarin onlangs alle Ouderen Maatschappelijk Werkers zijn geschoold, gaat uit van een omgekeerde benadering: welke van hun talenten zouden ouderen opnieuw willen inzetten? Wat hebben ze altijd met veel plezier gedaan en zouden ze graag weer willen doen?

Met een aantal Ouderen Maatschappelijk Werkers en het netwerk Tijdloos Talent is in opdracht van SOL de Talentenscan verder ontwikkeld, specifiek gericht op kwetsbare ouderen. Niet het probleem vormt in eerste instantie de basis voor het gesprek, maar dat wat ooit plezier gaf. Voor de een was dat sport, reizen, talen leren, zingen, koken, een instrument bespelen of tuinieren. Maar het kan ook veel eenvoudiger. Bijvoorbeeld je luister- of schrijftalent inzetten voor de buurt.

En wat blijkt? Een positieve benadering zorgt voor een andere mindset en dit draagt sterk bij aan stressreductie bij ouderen. De Talentenscan zal in heel Rotterdam worden ingezet.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden