SOL ondertekent ‘Langer Thuis Akkoord’

16 februari 2020

Maandag 17 februari 2020 tekent SOL het gemeentelijk Langer Thuis Akkoord. Dit doet zij samen met andere betrokken partners zoals Rotterdamse woningcorporaties en andere welzijnsinstellingen. Daarmee zetten zij zich gezamenlijk in om zowel een kwantitatieve als kwalitatieve woonopgave voor ouderen te realiseren. Zoals bijvoorbeeld voldoende beschikbaarheid van levensloopbestendige woningen.

Hoewel de woningcorporaties hierin een voortrekkersrol vervullen, gaat het uitdrukkelijk ook om een integrale aanpak van wonen, zorg en welzijn. De driesporen aanpak van de gemeente bestaat uit:

  • Meer levensloopbestendige en voor ouderen gelabelde woningbouw;
  • Meer innovatieve woonconcepten en/of woonzorgconcepten;
  • Langer zelfstandig wonen in de wijk.

SOL zal zich de komende jaren inspannen om ideeën en initiatieven te ontwikkelen die het ouderen mogelijk maakt zo lang mogelijk prettig en zelfstandig te kunnen blijven wonen in de wijk.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden