SOL vrijwilligers leren om gaan met agressie

20 januari 2020

Tijdens het werk kun je als vrijwilliger te maken krijgen met agressief of grensoverschrijdend gedrag. Ook voor degenen die dit nog nooit meemaakten, is de kans hierop aanwezig. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand de regels niet wil naleven? Om dit soort situaties te voorkomen, gaf cursusleider Arjan Kingsma SOL vrijwilligers een cursus in agressie beheersing.

Volgens Arjan vonden de vrijwilligers het eerst spannend, vooral toen ze hoorden dat er een rollenspel zou komen. ‘’Ik begin eerst met hele simpele situaties, maar uiteindelijk komen er steeds zwaardere en zwaardere,” legt Arjan uit. ‘’Als een vrijwilliger wordt uitgescholden of bedreigd, dan moeten zij daar een einde aanmaken door te zeggen: stop, dit accepteren wij binnen SOL niet.’’ Het belangrijkste wat de vrijwilligers dan ook leerden tijdens de workshop was: je grenzen op tijd aantonen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden