SOLcast #5: Israël & Palestina

26 mei 2021

Wat is onze rol als professional bij gevoelige onderwerpen in het nieuws? Een vraag die SOL Jeugd- en Jongerenmakelaars Said Ajar en Brian Berkhout zichzelf stellen naar aanleiding van het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Als Jeugd- en Jongerenmakelaars zien zij een maatschappelijke rol voor zichzelf weggelegd om de signalen en het geluid vanuit de jeugd te zien en horen. Said en Brian gaan hierover in gesprek met elkaar in de nieuwste SOLcast. Said: “Onze rol als professional of volwassene: ga het gesprek aan, luister naar de zorgen van jongeren, neem deze zorgen serieus en erken de zorgen.” Ook de jongeren krijgen een boodschap mee. Brian: “Kijk verder dan je neus lang is, ook al heb je een lange neus.”


 

SOLcast: in gesprek over de actualiteit

Een podcast beginnen om jongeren te betrekken bij actuele, maatschappelijke onderwerpen. Ga er maar aan staan! SOL Jeugd- en Jongerenmakelaars Said Ajar en Brian Berkhout durven het aan. Eerder gingen Said en Brian met elkaar in gesprek over:

  • SOLcast #1: Complottheorieën. Rondom het coronavirus
  • SOLcast #2: Verkiezingen. Ga jij stemmen? Op wie ga jij stemmen? En hoe maak je eigenlijk een goede keuze?
  • SOLcast #3: Straatcultuur. Wat is het en vanaf welke leeftijd gaat straatcultuur een beetje leven?
  • SOLcast #4: Ramadan met de politie!. Hoe gaat een politieagent hiermee om?

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden