Terugblik webinar ‘Ieder Kind in Armoede Zien’

26 maart 2021

Anders kijken naar onze bewoners in armoede. En met nieuwe kennis nog meer kinderen, jongeren en ouders bereiken. Dat was de insteek van het webinar ‘Ieder Kind in Armoede Zien’ op donderdag 25 maart jl.

Een webinar voor alle professionals en het georganiseerd vrijwilligerswerk, die werken met jeugd en gezin in Noord en Kralingen-Crooswijk. Het CJG organiseerde de netwerkbijeenkomst in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en SOL.

Deelnemers van het webinar ontvingen een mooie mix van theorie, praktijkverhalen uit de wijk, interactie en een muzikaal intermezzo van onder andere Joni Jules, jong talent uit Crooswijk. Mariette Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Jeanne van Berkel (Stichting Kinderpostzegels) schetsten beiden een beeld van hoe het is om in armoede op te groeien, wat de gevolgen hiervan zijn en hoe de rol van jeugdprofessionals hierin is. Deelnemers bekeken daarnaast een filmpje van Stefan van Hees van het Rotterdams Wijktheater, over een moeder en dochter in armoede.

Tijdens het webinar leerden we wat stress met je doet en hoeveel invloed het heeft op de manier waarop je beslissingen neemt. Met deze kennis in het achterhoofd, leer je op een andere manier te kijken naar mensen in armoede en kun je beter bijdragen aan de oplossing.

– Femke Hartendorp (Spin in ’t Web bij SOL)

De reacties op het webinar waren positief en de belangstelling was groot; maar liefst 150 geïnteresseerden namen deze middag deel.

We hopen dat het webinar heeft bijgedragen aan anders kijken naar onze bewoners in armoede. En dat de deelnemers met nieuwe kennis nog meer kinderen, jongeren en ouders bereiken.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden