Jongeren- en jeugdmakelaars

Onze jongeren- en jeugdmakelaars richten zich op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zij werken daarvoor samen met bewoners, sociaal ondernemers, bedrijfsleven, cultuursector en sportaanbieders aan nieuwe perspectieven voor jongeren. Zo investeren wij intensief in een hechte lokale gemeenschap die zich verantwoordelijk voelt voor elkaar.

Kennis van stedelijke problematiek
Wij kennen de leefwereld van jongeren en weten wat speelt in grote steden met problemen als armoede, werkloosheid, schooluitval, criminaliteit en discriminatie. Samen met jongeren organiseren wij activiteiten die hun persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Daarvoor zetten wij al onze netwerken in.

Toe naar opleiding en werk
Jongerenmakelaars kijken naar wat jongeren kunnen en willen leren. Zij helpen hen de weg te vinden naar bestaande voorzieningen, en werk- of opleidingsmogelijkheden.

Nadruk op preventie
Door jongeren te stimuleren in hun persoonlijke- en talentontwikkeling voorkomen we dat ze uit zicht verdwijnen. En door tijdig te signaleren en zichtbaar en veelvuldig aanwezig te zijn in de wijken, werken we aan preventie. Door preventief te werken, wordt escalatie voorkomen, evenals de hulp van dure en specialistische zorg.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden