Ervaringsdeskundige(n) Herstelacademie (Kralingen-Crooswijk & Noord)

Wil jij mensen vanuit je eigen ervaring ondersteunen bij hun herstel en wil je dat doen als ervaringsdeskundige? Dan zijn we voor de Herstelacademie in de wijk Kralingen-Crooswijk & Noord op zoek naar jou!

Wat is de Herstelacademie?

De Herstelacademie is een laagdrempelige plaats voor wijkbewoners die zich in een kwetsbare positie bevinden en te maken krijgen met mentale tegenwind. Een veilige plek waar deelnemers uit de buurt zich thuis voelen en zichzelf kunnen en mogen zijn.

De deelnemers ontwikkelen zichzelf door middel van diverse herstelgerichte activiteiten. Bij de vrije inloop momenten komen deelnemers langs voor een eerste kennismaking. Het team ervaringsdeskundigen doet de herstelgerichte intake/kennismaking, om een herstelaanbod op maat te kunnen aanbieden, geeft zelf trainingen en bij het meedraaien in het programma is de herstelgerichte aanpak duidelijk zichtbaar. Zo werken we samen aan herstel.

In de Herstelacademie werken we nauw samen met (zorg)partijen zoals ReaktPG, het Centrum Voor Dienstverlening, Pameijer, Howie the Harp™, Corridor, Voedselbos en Vrijwilligerswinkel.

Wat ga je doen?

Samen met de coördinator van het team ervaringsdeskundigen kijk je naar de mogelijkheden, nieuwe inbreng en ideeën om de Herstelacademie in de Wijk tot wasdom te laten komen en het concept samen door te ontwikkelen.

Tijdens de vrije inloop momenten komen deelnemers langs voor een eerste kennismaking in een daarvoor door deelnemers zelf ingerichte ruimte. De ervaringsdeskundige(n) in het team zijn verantwoordelijk voor de herstelgerichte intake, geeft zélf trainingen en bij het meedraaien in het program is de herstelgerichte aanpak duidelijk zichtbaar. Je ondersteunt het team én de deelnemers, als ook de medewerkers van SOL en DOCK op het gebied van de ontwikkeling van de herstel-ondersteunende aanpak. Je bent zichtbaar, toegankelijk en aanspreekbaar voor deelnemers en samenwerkingspartners.

Het activiteitenprogramma wordt onder leiding van de coördinator en in samenwerking met het team ervaringsdeskundigen opgesteld, met en voor de deelnemers. Je hebt voldoende ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling, de Herstelacademie in het gebied Kralingen-Crooswijk & Noord start als we samen met jou het team ervaringsdeskundigen bemenst hebben.

Waar is de Herstelacademie gevestigd?

De Herstelacademie in Kralingen-Crooswijk & Noord is een unieke samenwerking tussen welzijnsorganisaties SOL en Stichting DOCK. Het gebied is groot en de Herstelacademie is gericht op de wijk. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om de Herstelacademie in twee Huizen van de Wijk in te richten. Op die manier is de Herstelacademie zo toegankelijk mogelijk. De openingstijden en programmering worden onderling afgestemd.

 • Herstelacademie Rotterdam Noord: Huis van de Wijk ‘De Banier’, Banierstraat 1
 • Herstelacademie Kralingen-Crooswijk: Huis van de Wijk ‘De Branding’, Isaäc Hubertstraat 153.

Wie ben jij?

Jij bent een ervaringsdeskundige met werkervaring. Je gelooft dat je door vallen, maar vooral opstaan en continu leren, altijd een stap vooruit kan maken. Je hebt oog en oor voor de ander, zowel voor de teamleden als voor de deelnemers.

Je gaat graag de uitdaging aan om samen met SOL en DOCK én het team ervaringsdeskundigen de Herstelacademie in Kralingen-Crooswijk & Noord tot een succes te brengen en verder te ontwikkelen. Als sociaal en communicatiefvaardige ervaringsdeskundige begrijp je de dynamische omgeving van de Herstelacademie en hou je van uitdaging en afwisseling. Je komt met ideeën en vertaalt deze naar actie.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over tenminste een afgeronde opleiding op MBO 3 niveau en/of aantoonbare werkervaring;
 • Je hebt een afgeronde opleiding tot ervaringsdeskundige bijvoorbeeld bij het Zadkine, Basisberaad, HBO Ad EZW, Basisberaad, of Howie the Harp™ óf een vergelijkbare opleiding;
 • Werkervaring als ervaringsdeskundige is een pré;
 • Het geven van herstelgerichte trainingen is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent in staat om jouw opgedane ervaringskennis (met betrekking tot herstel van jezelf en van anderen) op een professionele wijze in te zetten ten behoeve van het herstelproces van anderen;
 • Je weet je werk goed te plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en van het team;
 • Je hebt een pioniersmentaliteit om het concept Herstelacademie in de Wijk samen met je team door te ontwikkelen en te verdiepen;
 • Je bent flexibel inzetbaar.

Wie zijn wij?

SOL is een ongedwongen organisatie die is opgebouwd uit passie en lef. SOL durft te doen! Medewerkers van SOL helpen en stimuleren bewoners van jong tot oud om te durven en hun droom te realiseren. Zij bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen. SOL is innovatief en vindt het fijn om met mensen te werken die op een creatieve manier willen bijdragen aan het versterken van de samenleving.

DOCK gelooft in de kracht van bewoners en stimuleert hen om zelf de regie te nemen. Zo bouwen we samen aan zelfstandige communities in de wijk. Dock staat voor een leefbare en veilige samenleving waar iedereen bij hoort en meedoet. Als betrokken buurtgenoot voor bewoners, drijvende kracht voor groepen en aanpakkers en experts in de wijk zorgen we voor een netwerk en verbindingen die voor bewoners van waarde zijn. Onze innovatieve aanpak met zelforganiserende teams vergroot de handelingssnelheid van de teams op straat en in de wijk. Kijk op de website van DOCK voor meer informatie.

Samen komen DOCK en SOL graag met je in contact!

Wat je krijgt

Een baan waarin je ruimte krijgt betekenisvol te zijn voor anderen vanuit je eigen ervaring en professionaliteit. Met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt bij ons vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij (o.a.):

 • een uitdagende, afwisselende baan in een dynamische en innovatieve organisatie. Een baan waarin je ruimte krijgt betekenisvol te zijn voor anderen vanuit je eigen ervaring en professionaliteit. Met voldoende ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt bij ons vrijheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt leiding van de ervaringsdeskundige coördinator.

Daarnaast bieden wij:

 • Arbeidsovereenkomst voor 24- 28 uur per week (in overleg ); NB verdeeld over twee locaties;
 • Een aangeboden arbeidsovereenkomst heeft een duur van één jaar met een proeftijd van twee maanden. Met de intentie het contract na deze periode voor onbepaalde tijd te verlengen;
 • Salaris in schaal 6 CAO Sociaal Werk, minimaal € 2.563 en maximaal € 3.668 bij een fulltime dienstverband. De hoogte van het salaris wordt bepaald door de opleiding en werkervaring van de kandidaat;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder een Individueel keuzebudget, een Loopbaanbudget, een collectieve zorgverzekering, en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Laptop en telefoon;
 • Detachering behoort tot de mogelijkheden;

Interesse?

Wil jij jouw eigen kleur geven aan de Herstelacademie in Kralingen-Crooswijk & Noord? Dan willen we je heel graag ontmoeten!

Stuur zo snel mogelijk je cv én een korte motivatie naar vacatures@solnetwerk.nl. Inhoudelijke vragen over de vacature kun je telefonisch stellen aan Marrig van der Werf, Ervaringsdeskundige Coördinator in Charlois, op nummer tel: 06-17 78 58 18.

In 2023 starten in samenwerking met de gemeente en samenwerkingspartners meerdere Herstelacademies in Rotterdam.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden