Groepsbegeleider Preventieve Dagbesteding (8 uur per week)

SOL Rotterdam is voor de locatie IJsselmonde op zoek naar een Groepsbegeleider Preventieve Dagbesteding. Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Saskia van der Zijden via Svanderzijden@solnetwerk.nl of bel Saskia via 06 24352226.

Wat ga jij doen?

Als groepsbegeleider zorg je voor een warm welkom en een prikkelende omgeving en dagprogramma voor de bezoekers van ons Geheugenpaleis. Deze preventieve vorm van laagdrempelige dagbesteding is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen/ dan wel beginnende dementie. Je draagt eraan bij dat kwetsbare mensen in een veilige setting sociaal actief kunnen zijn en meedraaien in de maatschappij. Omdat het hebben van geheugenproblemen voor andere problemen en klachten kan zorgen, heb jij een luisterend oor, kun je ondersteuning bieden (ook aan de mantelzorgers) en bijstaan met raad en daad. Juist omdat je de bezoekers zo goed kent, heb je een monitor functie en onderhoud je contact met familie, casemanagers dementie, POH’s of wijkverpleging.

Dit alles doe je niet alleen. Zo is er iedere week een vakdocent en zijn er vrijwilligers en stagiaires. Bij het Geheugenpaleis doen we het met elkaar!

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde professional, die:

 • MBO werk- en denkniveau heeft;
 • Ervaring en affiniteit heeft met de doelgroep ouderen met geheugenproblemen;
 • Zelfstandig kan (samen)werken met collega’s en stagiaires;
 • Communicatief vaardig is, initiatiefrijk, enthousiasmerend en een oplossingsgerichte en creatieve denkwijze heeft;
 • Over agogische en organisatorische vaardigheden beschikt;
 • Niet afschrikt van licht administratief werk (intake, registratie)
 • Bereid is om soms in te vallen op een andere groep;

Wie zijn wij?

Wij zijn SOL. Een ondernemende organisatie met passie en lef. Wij zetten ons in voor wijkbewoners van alle leeftijden, zodat zij sociaal en maatschappelijk sterker worden en optimaal betrokken zijn bij de wijk. We ondersteunen en stimuleren bewoners om hun persoonlijke talenten in de volle breedte te ontwikkelen. Onze medewerkers bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij helpen. Vanaf 1 juni 2022 is SOL verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht ‘Heel de stad’ in de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord.

Waar staan wij voor?

SOL staat voor Samen Ondernemend Leren: Samen. Wij geloven in samen durven doen. Met bewoners, met partners, met de gemeente Rotterdam, met iedereen die bij de wijk betrokken is. Thuis, op straat, overal. Ondernemend. Wij geven medewerkers de ruimte om initiatieven te nemen, ideeën te ontwikkelen en tot nieuwe inzichten te komen. Leren. Al werkend leren en steeds verbeteren. Door te ontdekken waar je goed in bent en te onderzoeken hoe het beter kan. Door fouten te durven maken en door te vallen en weer op te staan.

Wat bieden wij je?

Een gezellige dynamische werkplek met ondersteuning van coördinator Geheugenpaleis op afstand waarbij veel ruimte voor eigen inbreng binnen de kaders van onze methodiek.   Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Conform de CAO-Sociaal Werk (schaal 6).

Soort dienstverband: Parttime, Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding
 • Werktelefoon
 • Salariëring conform CAO Sociaal Werk, schaal 6

Soorten aanvullende vergoedingen:

 • 13e maand
 • Vakantiegeld

Werklocatie: Eén locatie

Solliciteren?

Heb jij interesse in deze vacature, wil je meer weten, neem dan even contact op met  Saskia van der Zijden (coördinator SOL Geheugenpaleis) Svanderzijden@solnetwerk.nl / 06 24352226.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden