Over SOL Leiden

Opvoeden en opgroeien doe je samen

Een gezond, veilig en kansrijk Leiden dat is het uitgangspunt van SOL in Leiden. Waarbij de bewoners en hun talenten centraal staan. We ontwikkelen ‘lerende wijken’, community’s die ontstaan met de inzet, kracht en hulp van bewoners en onze samenwerkingspartners. Samen denken, samen doen en samen leren is de kern van onze aanpak.

Wat doen we?

In Leiden ontwikkelen sinds juli 2020 een samenhangende wijkprogrammering gericht op ouders en jeugdigen. Daarnaast onderzoeken wij samen met onze wijkpartners wat echt nodig is in de wijk. Zodat onze programmering aansluit op de behoeften en wensen van ouders en jeugdigen in alle wijken van de stad. Daarbij werken we zowel samen met professionals als vrijwilligers.

Hoe ziet dat in de dagelijkse praktijk eruit?

Pleinen in Leiden hebben een uitgebreid sport- en spelaanbod. SOL medewerkers zijn actief en zichtbaar in de wijk. We willen dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren meedoen. Daarom maken we meedoen zo eenvoudig mogelijk. Ook organiseren we grootschalige sportevenementen en campagnes zoals een gezinssportdag of een waterevenement waarbij we het frisdrankgebruik ontmoedigen en het drinken van water stimuleren.

Opvoeden en opgroeien doe je samen!

Onze school- en opvoedondersteuning staat in het teken van talentontwikkeling. Jeugdigen worden op een positieve en sportieve manier gestimuleerd te ontdekken waar ze goed in zijn. Ook vergroten wij de kennis en vaardigheden van ouders bij opvoedingsvraagstukken. Zo zorgen we samen ervoor dat kinderen opgroeien tot zelfstandig en krachtig jongvolwassen.

Meer informatie?

Heb je zelf goede ideeën, wil je graag als vrijwilliger aan de slag, heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie, neem contact met ons op via leiden@solnetwerk.nl of tel. 010 – 244 82 40.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden