Jongwijktalent 2.0

Jongwijktalent 2.0 (voorheen het Zakgeldbureau) is een zakgeldproject, uitgevoerd door SOL en gesubsidieerd door woningcorporaties¬†de Sleutels,¬†Ons Doel¬†en¬†Portaal. Het is een leerplek voor stagiaires en jongeren, waarin wij hen voorbereiden op het werkende leven. Want… hoe doe je dat eigenlijk, werken? Niet voor iedereen vanzelfsprekend!

Met Jongwijktalent doen jongeren tussen de 12 en 17 jaar een eerste werkervaring op, onder begeleiding van professionals en stagiaires. De jongeren leren met geld en verantwoordelijkheden omgaan en ze leren wat (samen)werken is. De stagiaires doen op hun beurt werkervaring op in het begeleiden van jongeren. We bieden de jongeren hiermee ook een stukje zelfstandigheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

De werkzaamheden zijn onder andere:

  • Zwerfafval opruimen
  • Winkelwagens terugbrengen
  • Tuinieren
  • Post bezorgen

Daarnaast stemmen we vaak met de wijkbeheerders af of er nog andere klusjes gedaan kunnen worden om de wijk aangenamer te maken voor iedereen.

Vergoeding

Jongeren krijgen een vrijwilligersvergoeding op basis van hun leeftijd:

12/13 jaar ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† = ‚ā¨ 2,35 per uur
14 jaar¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† = ‚ā¨ 2,50 per uur
15-17 jaar¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† = ‚ā¨ 2,75 per uur

Het salaris wordt elke maand overgemaakt op hun rekening.

Ben jij of ken jij een jongere die graag iets wil betekenen voor de wijk én ook nog eens een zakcentje wil verdienen? Aanmelden gaat via de coördinator in de wijk.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden