Gezondheidsbijeenkomsten 2019 Het Klooster

SOL kijkt terug op leerzame gezondheidsbijeenkomsten in het Klooster in 2019. De thema’s gingen over “Vitaminen”, “Gezond Vasten”, “Gezond de Winter door”, “Hormonen” en “SOA’s”. De lezingen werden gegeven door Saadet van Noppen (arts/homeopaat/orthomolucair).

Een van onze vaste bezoekers schrijft het volgende over de bijeenkomst over hormonen:

“Bijna 25 dames waren afgekomen op deze ochtend over ‘hormonen’. Saadet besprak eerst nog even hoe je ziekte voor een groot deel kunt voorkomen: “beweeg, eet goed en denk positief”.

Roken, hoge bloeddruk, een hoog cholesterol en te weinig groente en fruit dragen bij aan een slechte gezondheid.

Daarna werden we goed geïnformeerd over allerlei soorten hormonen en hun problemen als er sprake is van een ongezond evenwicht in je hormoonhuishouding.

Een hormonale disbalans, dus het niet in evenwicht zijn van je hormonen, wordt o.a. veroorzaakt door voeding, stress, chemicaliën, te weinig beweging, maar ook je genen en je leeftijd.

Een te laag progesteron kan veel vervelende klachten veroorzaken waaronder vocht vasthouden, te weinig nachtrust, angst en hoofdpijn.

Een van de zaken die als remedie kunnen dienen is het verminderen van de hoeveelheid koffie die je per dag drinkt, cafeïne zit overigens ook in cocacola.

Biologisch verantwoorde capsules zoals Vitex Agnus Castus-capsules kunnen ook verlichting brengen,

Bij heftige menstruatie helpt het om Vrouwenmantel te gebruiken.

Andere hormonen zoals oestrogenen veroorzaken bij teveel of te weinig diverse klachten die voor een groot deel verminderd kunnen worden door anders, gezonder te eten, meer groene groenten, vezels en minder rood vlees en zuivel.

Voor een gezond lichaam hoef je niet naar de sportschool, je kunt gewoon thuis je oefeningen doen zoals ‘planken’, ‘squatten’ en werken met de ‘kettlebell’. Gewoon op YouTube kijken en je komt heel ver.

We hadden weer een leerzame ochtend en kijken uit naar een volgende bijeenkomst.”

Met dank aan het Klooster en gebiedscommissie