Coach Samen Leren en Opstapje (begeleiding ouder/kind)

Coach Samen Leren en Opstapje (begeleiding ouder/kind)

SOL Rotterdam zoekt coaches voor gezinsondersteuning in de projecten Samen Leren en Opstapje.

Wie zijn wij?

SOL gezinsondersteuning maakt het verschil. SOL is een jonge en ondernemende organisatie met passie en lef. Wij werken en denken vernieuwend. Sol welzijn gezinsondersteuning is verantwoordelijk voor ondersteuning van kinderen en hun ouders. De poot gezinsondersteuning is vorig jaar gestart en dus ook nog volop in ontwikkeling. Hiernaast levert SOL ook schoolmaatschappelijk werk, ouderenmaatschappelijk werk en welzijnswerk.

Wat valt er onder gezinsondersteuning

Samen Leren:
Samen Leren richt zich op ouders van kinderen met achterblijvende schoolprestaties die wonen in achterstandswijken en in groep 1 tot en met 4 van de basisschool zitten.
Samen Leren verhoogt de onderwijsprestaties en versterkt de sociaal emotionele vaardigheden van kinderen in achterstandswijken en daarmee hun verdere schoolontwikkeling. Tijdens een intensieve begeleiding van de ouders tijdens huisbezoeken worden hen vaardigheden aangeleerd om hun kinderen te ondersteunen ( onderwijs ondersteunend gedrag). Er wordt gewerkt met thema’s zoals taal, rekenen en concentratie en contact met de school. Zeker zo belangrijk is werken aan structuur bieden, positief stimuleren, belonen en grenzen stellen. De interventie ‘ Samen Leren’ is erkend door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi)

Opstapje:
De doelstelling van Opstapje is kinderen van 2 tot 4 jaar uit achterstandssituaties een betere aansluiting op de basisschool te bieden. Het programma zich op het stimuleren van de ontwikkeling van het kind en op de bevordering van de kwaliteit van de ouderkindinteractie en hoe de ouder de ontwikkeling van het kind kan stimuleren.
Subdoelen: de kennis en vaardigheden die het kind nodig heeft om in groep 1 goed te kunnen functioneren zijn vergroot; de ouders hebben een meer sensitieve responsieve houding in de interactie met hun kind; het kind is toegeleid naar voorschoolse educatie. Ook dit is een door het NJi erkende interventie.

Wat houdt de functie in?
 • De Samen Leren coach en coach Opstapje zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van ouders van kinderen uit groep 1 t/m 4 in het leren begeleiden van hun kinderen (onderwijsondersteunend gedrag).
 • Begeleiding van ouders en peuters
 • Het werven van gezinnen voor beide interventies bij o.a. scholen en netwerk
 • Samenwerken met partners in de wijk en andere voorzieningen en het netwerk
 • Interactieve bijeenkomsten houden in ouderkamers
 • Je werkgebied is Rotterdam
Jouw profiel:
 • Je hebt een afgeronde opleiding mwd, sph, social work of pedagogiek
 • Je ziet een uitdaging in werken met ouders en kinderen met grotestadsachtergrond
 • Je bent in staat om aan te sluiten bij gezinnen en te motiveren
 • Je hebt kennis van ontwikkeling bij kinderen en kunt methodisch werken
 • Je kunt goed zelfstandig werken. Je maakt makkelijk contact en bent proactief naar netwerkpartners. Je zoekt de samenwerking op
 • Je bent vasthoudend, neemt initiatief. Je bent een aanpakker en creatief
 • Je bent flexibel en hebt een positieve instelling
 • Je vindt reizen geen probleem
 • Je bent punctueel. Planning en structuur in je bezigheden horen bij je.
 • Je denkt graag mee in de verdere ontwikkeling van de dienstverlening
 • Je kunt buiten de lijntjes denken en doen
Wat bieden we je?

Een uitdagende zelfstandige baan (24 -36 uur) die wat vraagt van je ondernemerszin, flexibiliteit en netwerkvaardigheden. Je voegt in in een jong team in ontwikkeling. Je maakt met jouw kwaliteiten het verschil voor de gezinnen in achterstandssituaties in Rotterdam. De aanstelling vindt plaats conform de CAO-Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.
Soort dienstverband: we starten altijd met een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging.

Enthousiast?

Durf je deze uitdaging aan te gaan, stuur dan jouw motivatiebrief en CV vóór 14 maart 2020 via indeed.nl. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden