Stageplek voor Hbo student Social Work

Ben jij derdejaars Hbo student Social Work en enthousiast om ouderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) te ondersteunen? Als stagiair bij SOL MVS help je onder andere mee in de Geheugenpaleizen en de Krachthuizen en kom je bij de mensen thuis. Lijkt het je wat? Lees snel verder!

Wie zijn wij?

SOL is een jonge en ondernemende organisatie met passie en lef, die vernieuwend denkt en werkt. Wij ondersteunen en stimuleren bewoners van alle leeftijden hun persoonlijke talenten in de volle breedte te ontwikkelen. De medewerkers van SOL ondersteunen, bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen.

SOL is verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning op maat voor de ouderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Onze visie is samen doen en samen leren met cliënt, omgeving, wijk en (samenwerking)partners voor de best passende ondersteuning, ofwel het ‘Zorgen doe je samen’-concept. Ons motto is ‘durf(t) te doen’. De ondersteuning die we bieden, benaderen we altijd vanuit de kwaliteiten en talenten van de zorgvrager. Aanbod moet recht doen aan kwaliteiten en talenten.

Wat houdt de stage in?

Je ondersteunt de Vitaliteitscoach die verantwoordelijk is voor het samenstellen, coördineren en uitvoeren van het ondersteuningsplannen voor ouderen. De basis van onze aanpak is het goed leren kennen van de ouderen en zijn omgeving en het centraal stellen van zijn of haar behoeftes. We investeren in het zelf organiserend vermogen met als doel het bieden van duurzame oplossingen voor de cliënt zodat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan (blijven) wonen.

Jouw rol

In dit speelveld speel jij een belangrijke rol. Je ondersteunt de Vitaliteitscoach en gaat ook zelfstandig te werk. Helpt mee in de Geheugenpaleizen en de Krachthuizen waar we de ouderen ontvangen en komt ook bij de mensen thuis om hen in hun eigen omgeving te begeleiden. Altijd onder supervisie van de Vitaliteitscoach. Je wordt uiteraard goed begeleid.

Jouw achtergrond, competenties en persoonlijke eigenschappen
  • Je bent 3e jaars HBO Social Work student
  • Je hebt ervaring in eerdere stages en vrijwilligerswerk in het sociale domein zijn zeer welkom
  • Je bent faciliterend (zorgen dat) t.b.v. de doelgroep ouderen
  • Je bent zelfstandig, maar schakelt tijdig hulp in van je begeleider indien nodig
  • Je hebt goede schriftelijke- en mondelinge vaardigheden van de Nederlandse taal
  • Je bent een doener en bent proactief ingesteld
  • Je hebt geduld, aandacht en invoelingsvermogen, respect voor autonomie
  • Je bent leergierig
Wat bieden we je?

Een uitdagende stage waarin je met jouw kwaliteiten het verschil voor de ouderen in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam (MVS) maakt.

Enthousiast?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar Wil Roode, projectleider voor SOL MVS via wil@wilskrachtwerkt.nl of 06 – 24 66 80 43.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden