Vacature lid Raad van Commissarissen

SOL is op zoek naar een lid van de Raad van Commissarissen. Iemand met een brede maatschappelijke belangstelling en inzicht in de politieke en maatschappelijke verhoudingen. Zie jij uitdaging in innovatie en maatschappelijk ondernemerschap? We vertellen je graag meer over onze organisatie en de functie van lid RvC.

Wij zijn SOL!

Een veelkleurige, diverse en veelzijdige organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening. We zijn aanwezig in wijkteams, wijken en op scholen en stimuleren jong en oud om mee te doen aan de samenleving. We versterken hun kwaliteiten, ondersteunen bij hun problemen en ontwikkeling en spreken hen aan op eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Met steeds als motto: Durf(t) te doen! We bieden dienstverlening op maat en dichtbij de mensen.

SOL staat voor Samen Ondernemend Leren.

Als SOL voeren we verschillende opdrachten uit in het Sociaal domein. De uitvoering wordt gedaan door verschillende entiteiten.

Wat zijn onze kernwaarden?

  • Samen. Samenwerkend met de klant en alle partijen in de wijk realiseren we het doel van klant en buurt. Wij organiseren ons dichtbij de klant (wijkgericht en decentraal), waardoor we persoonlijk en kleinschalig kunnen opereren en buurtbewoners helpen om er voor elkaar te zijn.
  • Ondernemend. In het vinden van mogelijkheden en kansen bij het oplossen van vragen van klanten, buurten en opdrachtgevers. Wij zijn ambitieus en voelen ons verantwoordelijk voor onze dienstverlening en nemen deze verantwoordelijkheid ook op ons.
  • Leren. Onze kracht en kwaliteit liggen bij onze professionals. Zij hebben een reflexieve houding en vragen zich altijd af: ‘Doen wij hier het goede?’. We stimuleren medewerkers zich te ontwikkelen en hun competenties, talenten en kennis te ontplooien. We ondersteunen hen met werkbegeleiding en intervisie en bieden hen veel ruimte voor scholing, zodat er overal in de organisatie vakkennis aanwezig is.
  • Passie en Lef. Last but not least: wij geloven dat passie kracht, energie, en hoop geeft. Daarom tonen onze medewerkers lef en durven eigenwijze keuzes te maken.

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zoeken een algemeen lid RvC voor SOL en de daarbij behorende entiteiten. De Raad van Commissarissen vergadert minimaal vier keer per jaar, waarbij tijd wordt ingeruimd voor strategische reflectie.

Profiel
  • Affiniteit met de doelstelling van SOL;
  • Ziet een uitdaging in maatschappelijk ondernemerschap en innovatie;
  • Brede maatschappelijke belangstelling en inzicht in de politieke en maatschappelijke verhoudingen;
  • Inzicht in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als SOL stellen;
  • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling;
  • Bestuurlijke en/of toezichthoudende kwaliteiten en ervaring, bij voorkeur in maatschappelijke organisaties.

 

Meer informatie en solliciteren

Heb je interesse in de functie van lid van de Raad van Commissarissen van SOL? Stuur je sollicitatie uiterlijk vrijdag 25 februari per mail naar vacatures@solnetwerk.nl.

Voor meer informatie over de vacature en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Btisame Boudhan, directeur-bestuurder bij SOL: bboudhan@solnetwerk.nl.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden