Wie zijn wij?

Samen ondernemend leren – met lef en liefde

Wij zijn een innovatieve aanbieder op het gebied van welzijn. Ons werkveld is welzijn breed. Daarnaast hebben we specifieke expertise op het gebied van ouderen en gezinnen met kinderen. We zijn aanwezig in alle Rotterdamse wijkteams, buurten en op scholen. Door onze wijkgerichte aanpak opereren wij persoonlijk en kleinschalig. We helpen mensen om er voor elkaar te zijn. Als organisatie geloven wij in het durven doen. Voor onszelf en de mensen voor wie wij werken.

Lerende gemeenschap
Samen Ondernemend Leren: daar staan wij voor. Zoveel mogelijk zaken samen oppakken, daarbij leren van elkaar en zo steeds beter worden. We werken volgens de methodiek van de ‘lerende gemeenschap’. Zo komen wij met oplossingen die écht een verschil maken. Voor jong én oud.

Want wij zien meer mogelijkheden dan problemen en helpen mensen hun eigen sociale netwerk in te zetten. Wij weten wat er speelt op verschillende (beleids)niveaus in de samenleving. Wij kennen zowel de wereld van de (gemeentelijke) overheid als die van de klant. Omdat wij praktijkgericht werken, bieden wij resultaatgerichte oplossingen aan, die antwoord geven op de echte vraag. Met ons werk zoeken wij zowel aansluiting bij onze vaak kwetsbare doelgroepen, als bij de ideeën van de opdrachtgever. Daarbij hanteren wij de regel: hoe zorgen wij ervoor dat het wat en het hoe bij elkaar passen?

De organisatie
Wij werken in opdracht van gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen. Wij zijn intercultureel in alle lagen. Maar bovenal zijn we mensen die zich 100% inzetten om te zorgen dat iedereen kan meedoen, en daarbij zijn krachten en talenten kan benutten.

Wij zijn SOL.

Toekomstperspectief
De samenleving verandert steeds sneller. Nieuwe wet- en regelgeving leidt continu tot vragen, juist bij de mensen die ervan afhankelijk zijn. Mensen die al kwetsbaar zijn. Dit vraagt om gedegen inhoudelijke kennis, maar ook om adequaat en flexibel handelen. SOL ziet voor zichzelf dan ook een belangrijke rol weggelegd als partner met een grote expertise, een enorm lerend vermogen en een stevige worteling in de samenleving, dichtbij de mensen waar het om gaat.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden