Programma Coördinator Ouderen/Volwassenen (32-36 uur p/w)

Stichting SOL is op zoek naar een Programma Coördinator Volwassenen/Ouderen voor 32 tot 36 uur per week. Interesse? Stuur dan jouw cv naar vacatures@solnetwerk.nl

Wij zijn SOL

SOL staat voor Samen Ondernemend Leren.

Wij voeren het welzijnswerk uit in de gebieden Rotterdam Feijenoord, IJsselmonde en Noord. Met passie en lef zetten wij ons in voor alle bewoners in de wijk. Zodat zij sociaal en maatschappelijk sterker worden en optimaal betrokken zijn bij de wijk. We hebben brede ervaring in een onderscheidende, bewezen aanpak. Hierbij leren we systematisch en continu van elkaar en bereiken daarvoor meer. De bewoner én zijn talenten staan centraal.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Je versterkt de sociale en maatschappelijke positie van (kwetsbare) ouderen en volwassen Rotterdammers. Je betrekt hun en eventuele mantelzorgers optimaal bij de wijk. Je werkt outreachend en gaat naar de mensen toe. Je bevordert de sociale samenhang en de leefbaarheid in de wijk, zoekt ouderen op, stimuleert ontmoetingen, weet ouderen te verbinden met elkaar, met de buurtbewoners en met het netwerk in het gebied.

Als programma coördinator werk je nauw samen met de collega’s die verantwoordelijk zijn voor een divers, stimulerend programma gericht op gezondheid, welzijn, eigen kracht en verbondenheid. Je bent actief in een of meerdere wijken en werkt volgens de community aanpak. Inhoudelijk werk je samen met de Spin in ’t Web, die actief is en overzicht heeft over alle wijken.

Je bent verantwoordelijk voor de programmering en de uitgebalanceerde samenhang tussen de diverse programma’s, wijken en doelgroepen.

Ook ben je verantwoordelijk voor nieuwe programma’s voor (kwetsbare) ouderen en volwassenen onder andere op het gebied van digitale inclusie, dementie vriendelijke wijken, ouderen migranten en langer thuiswonende ouderen.

Samen met je collega’s zorg je voor de uitvoering van deze projecten. Daar hoort ook bij dat je zorgt dat de activiteiten worden geregistreerd in ons registratiesysteem zodat we daarvan kunnen leren.

Jij stuurt functioneel het team aan in de dagelijkse praktijk. Dit betekent dat jij naast de uitvoering ook het team inspireert en zorgt voor een bevlogen en inspirerende werkomgeving.

Je zoekt proactief de verbinding met de coördinatoren van de andere programma’s, zodat jullie elkaar versterken in de gezamenlijke welzijnsopdracht. Daarnaast stem je (nieuwe) interventies en programmering op elkaar af met je collega-coördinatoren die werken binnen hetzelfde programma in de andere gebieden.

Jouw profiel:

 • Je weet vertrouwen op te bouwen met de bewoners en het netwerk.
 • Werkt aan het verbinden van de bewoners in de buurt.
 • Samen met collega’s, vrijwilligers en stagiairs op buurtniveau activiteiten initiëren, waarbij ontmoeting en inzetten van de eigen kracht centraal staan.
 • Je gaat op zoek gaat naar innovatieve samenwerking om zorg en welzijn voor de buurtbewoners zo effectief mogelijk op elkaar aan te sluiten.
 • Je levert een bijdrage aan de uitvoering van het werkplan, rapportages en monitoring.
 • Ondersteunt manager bij uitvoering personeels- en vrijwilligersbeleid, o.a. voeren van beoordelingsgesprekken en verzuimbegeleiding. 

 Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een relevante hbo of academische opleiding.
 • Je kan op instructie niveau uitvoering geven aan de opdracht.
 • Je hebt kennis van groepsdynamische processen.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je kan de medewerkers in jouw team te motiveren en te coachen.
 • Je hebt goed analytisch vermogen.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je kan in de uitvoering met de doelgroepen werken.
 • Je bent in staat om nieuwe projecten te initiëren en implementeren
 • Je bent bij voorkeur SKJ of Registerplein geregistreerd.
 • Je bent flexibel en breed inzetbaar: bereid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.

Wat bieden we je?

Een uitdagende en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving. In deze functie kan je écht het verschil gaan maken voor de kinderen en tieners in jouw wijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een uitstekend salaris van maximaal € 4.927,00 bruto per maand (schaal 10) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB). Je valt onder de CAO Sociaal Werk.

Enthousiast?

Stuur je schriftelijke motivatie en CV vóór z.s.m. naar vacatures@solnetwerk.nl.

Een assessment kan een onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Wouter Meens, Recruiter op telefoon 06-48444873 of via vacatures@solnetwerk.nl.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden