Projectleider Generaties zonder achterstanden (jeugd/jongeren)

Wij zoeken een Projectleider Generaties zonder Achterstanden. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wouter Meens via vacatures@solnetwerk.nl.

Projectleider Generaties zonder achterstanden (jeugd/jongeren)

SOL is verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht ‘Heel de stad’ in de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord. Wij zetten ons in voor wijkbewoners van alle leeftijden, zodat zij sociaal en maatschappelijk sterker worden en optimaal betrokken zijn bij de wijk. We ondersteunen en stimuleren bewoners om hun persoonlijke talenten in de volle breedte te ontwikkelen. Binnen de opdracht ligt de focus op drie prioritaire doelgroepen:

 • Een generatie zonder achterstanden (Jeugd/Jongeren)
 • Kwetsbare Rotterdammers Volwassenen
 • Langer zelfstandig thuiswonende Ouderen

We zijn tijdelijk op zoek naar een projectleider voor de doelgroep Jeugd/Jongeren. De projectleider

faciliteert de teams jeugd- en jongerenwerkers en de programmacoördinatoren in de gebieden IJsselmonde, Feijenoord en Noord bij de opzet, uitrol en borging in de organisatie van nieuwe werkwijzen op verschillende thema’s. Denk hierbij aan de ontwikkeling en uitrol Positive Behaviour Support (PBS) in de wijken en doorontwikkeling van de jongerenhubs.

Wat ga je doen:

 • Je jaagt de realisatie van de jongerenhubs aan: inhoudelijke, digitaal en fysiek en geeft vorm aan de Talenthouse methodiek. Jongeren participatie is een belangrijk aspect in de jongerenhubs.
 • Je geeft in een aantal wijken samen net het CJG en andere relevante partijen vorm aan het versterken van pedagogisch klimaat voor kinderen, tieners en jongeren middels de uitrol van Positive Behaviour Support (PBS).

Kennis/competenties

 • Hbo+ / academisch werk en denkniveau
 • Kennis en aantoonbare ervaring met PBS.
 • Affiniteit met de doelgroep jongeren
 • In staat met te schakelen op verschillende niveaus van doelgroep tot netwerkpartners, zoals de politie, scholen, ondernemers en sportverenigingen
 • Communicatief vaardig, omgevingsbewust, initiatiefrijk en enthousiasmerend.
 • Werkt aan het verbinden van jeugd en jongeren en het netwerk
 • Je ben in staat methodisch en planmatig te werken en hebt organisatorisch vaardigheden.
 • Je kan een regisserende en verbindende rol oppakken, zowel in het maatschappelijke speelveld als in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende baan in rol van projectleider voor de duur van een jaar voor 32-36 uur per week. Je maakt met jouw kwaliteiten het verschil voor de bewoners in Rotterdam. De aanstelling vindt plaats conform de CAO-Sociaal Werk (Schaal 10 maximaal €4.927). Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden