Ridderkerk

Sinds vier jaar werkt SOL samen met zorgorganisatie Riederborgh in Ridderkerk. Het Geheugenpaleis voor ouderen met beginnende dementie is gevestigd in Wijkcentrum West. De samenwerking levert een unieke combinatie op van zorg en welzijn. Ouderenkennis vanuit de domeinen zorg en welzijn worden met elkaar gedeeld. Daarmee is de ontmoetingssoos het begin van de zorgcirkel.

Intensief contact

Met de casemanagers uit Ridderkerk is nauw contact. Zo zijn deelnemers van het Geheugenpaleis naar de dagbesteding van de Riederborgh gegaan. Hoewel dat zo lang mogelijk wordt geprobeerd te voorkomen.

Zijn wie je bent

Bezoekers voelen zich thuis bij het Geheugenpaleis, omdat ‘je daar mag zijn wie je bent’. Want beginnende dementie kan ervoor zorgen dat ouderen hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid beetje bij beetje kwijt raken. Vooral ouderen praten niet makkelijk over hun gevoelens. Maar hier hoeft niemand te doen alsof, zeggen de begeleiders. Mantelzorgers zijn nauw betrokken en van respijtzorg wordt veelvuldig gebruik gemaakt. ‘Je komt hier om een leuke dag te hebben en zo ervaren de deelnemers dat ook.”

 

Waar kunt u onze Geheugenpaleizen vinden?

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden