Ontwikkelen van een gezonde leefstijl

Onze overtuiging is dat gezondheid een van de belangrijkste pijlers van het welzijn is. Daarom ontwikkelden wij een langjarig gezondheidsprogramma, gericht op verschillende onderdelen en alle doelgroepen: actieve voorlichting over gezonde voeding in samenwerking met diëtisten, bewegen in alle vormen, van laagdrempelig tot sporten in competitieverband, en activiteiten die het sociale netwerk van de deelnemer vergroten en versterken.

Dit doen onze professionals samen met vrijwilligers die wij daarvoor speciaal hebben opgeleid, de zogeheten leefstijlmaatjes. Zo zorgen we ervoor dat mensen doorstromen naar vrijwilligerswerk of regulier werk. Met ons programma richten we ons op het fitter maken van mensen, want onze ervaring is dat mensen dan sneller nieuwe dingen oppakken. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. Ons streven is samen met bewoners te werken aan een gezonde leefstijl.

De kernelementen van onze aanpak zijn: investeren in de community, zorgen voor actieve participatie en veel plezier in het bewegen. Daarbij sluiten wij aan bij de mogelijkheden van onze deelnemers op fysiek vlak, leeftijd, culturele achtergrond en bestaande ervaringen met sport en bewegen. Zo creëren we een vertrouwde, veilige en gemakkelijk bereikbare omgeving. Met deze aanpak zijn inmiddels 26 groepen samengesteld, die met veel plezier bewegingsactiviteiten ondernemen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bewoners

  • Meedoen kan op elk niveau, want elke vorm van beweging telt.
  • Wie het fijn vindt, kan samen met een leefstijlmaatje aan de slag.
  • Voor mensen met een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, die willen bewegen, is er een beweeg- en sportaanbod, speciaal op maat.
  • Jaarlijks organiseren wij grootschalige sportevenementen waar ieder aan kan meedoen.
  • U kunt ook meedoen met de andere cursussen, zoals yoga of mandala-tekenen, want gezondheid is meer dan bewegen.

Opdrachtgevers

  • Wij adviseren en ontwikkelen langjarige gezondheidsprogramma’s in samenwerking met onze zorgcollega’s in de tweede lijn, zoals diëtisten.
  • Wat wij doen is welzijn op recept, zorgen dat mensen niet in dure zorg vervallen, maar preventief op maat campagnes ontwikkelen.
  • We zetten leefstijlmaatjes in om medebewoners te ondersteunen bij een gezonde leefstijl.
  • We geven voorlichting over gezonde voeding en organiseren cursussen gezond koken.

Veelgestelde vragen

We houden eerst een intakegesprek met u. Wat wilt u graag en wat kunt u (nog) doen? Onze participatiemakelaar kan u daarna adviseren welke activiteit het beste bij u past. De activiteiten zijn gratis en als er nog voldoende plek is, kunt u direct meedoen!

Zeker. Samen met u en uw zoon ontwikkelen we een bewegingsprogramma op maat. Daarnaast gaan wij samen met u en uw zoon in gesprek met een diëtist die een dieetprogramma gaat samenstellen en zal adviseren welke voeding voor uw zoon het beste is.

SOL werkt met zogeheten lifestyle-maatjes: vrijwilligers uit de wijk die na een opleiding bewoners begeleiden bij beweging-, sport en creatieve activiteiten. U kunt zich aanmelden bij de participatiemakelaar als u ook lifestyle-maatje wilt worden.

Bewoners kunnen een ruimte huren in het Huis van de Wijk. In ieder huis van de wijk is dit mogelijk. De communitybuilder van het Huis van de Wijk kan u daar alle informatie over geven.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden