Mantelzorg ondersteuning

Een op de tien mantelzorgers heeft het gevoel zwaarbelast te zijn. En dat is vaak terecht. Zij lopen daardoor een verhoogd risico zelf ziek te worden, te moeten stoppen met werken, of hun sociale contacten kwijt te raken. Daarom is het belangrijk mantelzorgers de juiste ondersteuning te bieden.

Mantelzorgevers geven vaak aan hun grenzen te verleggen en raken hierdoor zelf uit balans. Dit kan gevolgen hebben voor hun eigen sociale leven en welbevinden. Een goede balans tussen zorgtaken en bijvoorbeeld werk, gezin en vrije tijd is van groot belang voor het volhouden van de zorg.

Wat kunnen wij voor u doen?

Mantelzorgers
Gewoon een luisterend oor, een gericht advies, informatie over respijtzorg, tips van professionals of collega-mantelzorgers, cursussen en themabijeenkomsten. Als mantelzorger heb je vooral daaraan behoefte.

Daarom bieden wij zowel op individueel niveau als in groepsverband (lotgenotengroepen) ondersteuning aan. Daarnaast bieden wij ook praktische ondersteuning aan in de vorm van vrijwilligers die voor even de zorg kunnen overnemen.

Driemaal per jaar organiseren wij dagen voor mantelzorgers en op de Dag van de Mantelzorg zetten wij alle mantelzorgers extra in het zonnetje.

Veelgestelde vragen

Wij helpen u daarbij graag. Daarom bieden wij voor fysiek nog krachtige ouderen Het Krachthuis aan, activiteiten die plaatsvinden in het Huis van de Wijk of een locatie in de wijk. En voor beginnende dementerende ouderen hebben we onze Geheugenpaleizen, op acht plekken in Rotterdam.

Zeker, een indicatie is niet nodig.

U kunt bellen of mailen met onze co├Ârdinatoren van Het Geheugenpaleis of het Krachthuis, of rechtstreeks contact opnemen met SOL.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden