Opvoedingsondersteuning

Soms zit alles even tegen… Dan is het fijn als er iemand is die helpt. Die meekijkt en meedenkt. Het kan om kleine vragen gaan, maar ook om grote problemen. Samen met het kind / gezin werken we aan een nieuw overzicht en een oplossing. Wij adviseren, helpen en ondersteunen je om de balans weer terug te vinden. Zodat je de regie weer in eigen handen hebt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Ouders

  • Wij helpen orde op zaken te stellen waardoor de rust terugkeert.
  • Wij brengen samen weer structuur aan in het gezin, huishouden en/of administratie.
  • Wij geven als daar behoefte aan is, opvoedingstips en verzorgen gezinsbegeleiding.

Opdrachtgevers

  • Onze coaches zijn creatieve, stevige en deskundige medewerkers. Ze luisteren en ondersteunen, steken actief de handen uit de mouwen en pakken zeer ingewikkelde problemen op.
  • De coaches proberen alle belangen van betrokkenen bij elkaar te brengen en werken samen met veel instellingen en hulpverleners. Ze coördineren de hulpverlening aan het gezin.
  • Oefenen van verschillende vaardigheden, bijvoorbeeld huishoudelijke, sociale, persoonlijke en administratieve vaardigheden.

Veelgestelde vragen

Het komt helaas vaker voor dat kinderen opeens niets meer lusten. Dwing uw kind niet alles op te eten. Schenk er geen overmatige aandacht aan. Als het doorslaat, zou u uw huisarts om advies kunnen vragen.

Met hem in gesprek gaan en het Schoolmaatschappelijk Werk op school benaderen. Zij kunnen achterhalen waarom uw zoon dat doet. Is het omdat hij er plezier in heeft, of zitten er dieperliggende problemen achter.

Zeker, kinderen van die leeftijd kunnen op zichzelf gericht zijn. Maar desondanks moet het kind ook leren delen. Mocht het kind na een of meer gesprekken geen verandering in houding tonen, dan kunt de leerkracht op school benaderen en vragen of uw kind op school hetzelfde gedrag vertoont. Wellicht kan hij/zij met de Intern begeleider en de schoolmaatschappelijk werker achterhalen waarom uw kind dit doet.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden