Wij zien dat iedereen een talent heeft. Ofwel het vermogen om uit te blinken in een vak of vaardigheden. Maar of dit talent zich ook optimaal kan manifesteren, is niet alleen afhankelijk van capaciteiten. Ook de omstandigheden spelen een belangrijke rol. En voor kinderen en jongeren geldt vaak dat anderen het talent moeten herkennen, en de juiste omgeving creëren waarin het zich kan ontwikkelen. Dat doen wij. Wij zorgen ervoor dat talenten tot bloei komen, bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bewoners

  • Wij willen kinderen in aanraking brengen en kennis laten maken met alle disciplines van het brede kunstaanbod, van het leren bespelen van een trompet of viool, tot klassiek ballet.
  • Wij bieden ook huiswerkbegeleiding aan zodat kinderen spelenderwijs ontdekken hoe leuk leren kan zijn, en in welke vakken ze zich kunnen ontwikkelen.
  • Willen uw kinderen op voetballes of volleybal en is de contributie van een sportvereniging voor u te duur, kom dan naar het wekelijkse spreekuur van het Jeugdfonds in het Huis van de Wijk, waar u tezamen met de jeugd- of jongerenmakelaar een aanvraag kunt doen voor ondersteuning
  • Want of het nu gaat om muziek, sporten, toneel, programmeren of dans: voor ons verdient elk kind dezelfde kansen. En wat voor kinderen en jongeren geldt, gaat ook op voor volwassenen. Leren doen waar je goed in bent, geeft plezier.
  • Wilt u weten welke activiteiten wij aanbieden, kijk dan op onze wekelijkse agenda.

Opdrachtgevers

  • Organiseren van mogelijkheden om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Op een onbevangen, inspirerende en stimulerende wijze ontdekken waar je goed in bent.
  • Inzetten van jeugdmakelaars die zich richten op talentontwikkeling bij de jeugd.

Veelgestelde vragen

U kunt zelf geen aanvraag indienen bij het fonds. Daar is een intermediair voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan de leerkracht, de buurtsportcoach of de jeugdmakelaar.  Nadat de aanvraag is ingediend, kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Om drumlessen te krijgen, moet eerst een aanvraag bij het Jeugdfonds worden ingediend. Dit kan online en mogen ouders niet zelf doen. Wel een leerkracht of een jeugd- en jongerenmakelaar. Nadat de aanvraag is ingediend en goedgekeurd, mogen kinderen na drie weken al op les. Het lesgeld wordt direct overgemaakt aan de (sport)club of instellingen waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per lokaal fonds/gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels over de hoogte van de bijdrage op de websitepagina van het fonds bij u in de buurt. Op de website van het Jeugdfonds kunt u de ouderkaart downloaden. Vul in en neem hem mee naar de intermediair.

In de Huizen van de Wijk in Noord biedt SOL gratis activiteiten aan voor zowel jong als oud om hun talenten en passies te ontdekken. Kijk op de agenda wat voor cursussen en activiteiten er zijn.

De activiteiten en cursussen van SOL zijn bijna altijd gratis. Soms wordt om een wekelijkse bijdrage van 50 cent gevraagd.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden