De dingen die je nog kunt als oudere, daar staat het Krachthuis voor. Een initiatief van SOL en Humanitas. Met indien nodig de juiste zorg en hulp. Maar vooral: doen wat je leuk vindt. Dat kan alles zijn: bewegen, dansen, muziek maken, breien of koken. Het Krachthuis is een innovatieve dagbesteding+ voor ouderen vanaf 55 jaar. Wij helpen ouderen fit te blijven en te zolang mogelijk te blijven doen wat ze willen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Ouderen

  • U ontmoet in het Krachthuis ouderen uit de wijk.
  • U hoeft niets! Er zijn uiteenlopende activiteiten die u kunt doen: samen eten, bewegen en ontdekken wat uw talenten zijn. U bent nooit te oud om dit te doen! Bent u gek op lezen, dan kunt u wellicht kinderen mooie kinderverhalen voorlezen. Of houdt u van geschiedenis? Dan is het misschien een idee om dit te delen met andere deelnemers. Maar u kunt ook uw breitechnieken leren aan leergierige jongeren of volwassenen.
  • U in contact brengen met ouderen die net als u gek zijn op sport of cultuur.

Opdrachtgevers

  • Het Krachthuis zorgt ervoor dat ouderen gezamenlijk werken aan hun fysieke en sociale weerbaarheid, door gezond te eten, te bewegen en te ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn.
  • De wijkverpleegkundige en de sociaal werker verbinden de oudere met het netwerk in de wijk.
  • Ouderen worden gestimuleerd om vanuit hun eigen kracht hun leven in te richten en de regie te nemen.
  • Ouderen worden in contact gebracht met wijkbewoners, zodat zij elkaar blijven ontmoeten, ook buiten het Krachthuis.
  • Het netwerk draagt zo direct bij aan het versterken van het eigen netwerk, tegengaan van eenzaamheid en het voorkomen en verminderen van sociaal isolement.
  • Voor mantelzorgers is het een manier om ontlast te worden op de dagen dat de ouderen het Krachthuis bezoeken.
  • Het gaat om ouderen met verschillende achtergronden, verschillende levensverhalen en wensen. Ouderen met en zonder zorgvraag, ouderen met en zonder WMO-indicatie.

Veelgestelde vragen

Iedere week krijgt u een lekkere en meestal warme lunch. We vragen u hiervoor een bijdrage van €2,50. Koffie en thee krijgt u gratis.

Wij willen de ouderen zo intensief mogelijk begeleiden, dat betekent dat er niet meer dan 12 ouderen per groep zijn.

Eigenlijk alles. Het Krachthuis is er voor de ouderen. Zij mogen zelf inbrengen aan welke activiteiten zij behoefte hebben. Van dansen, zingen, wandelen tot koken. Alles kan.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden