Armoedeplatform IJsselmonde van start

3 juli 2023

Een op de vijf Rotterdamse kinderen groeit op in armoede. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen schamen zich hiervoor en durven vaak geen hulp te zoeken. Met het Armoedeplatform IJsselmonde willen we het taboe op dit thema doorbreken.

Bij armoede onder kinderen gaat het vaak om verborgen armoede: geen geld om te sporten, niet meegaan met schoolreisjes, nooit op vakantie. Onlangs kwam het Armoedeplatvorm, op initiatief van SOL, voor het eerst bij elkaar met als belangrijkste onderwerp: waar bestaat ons aanbod uit? En hoe zorgen wij ervoor dat bewoners hier direct en snel toegang tot krijgen.

Armoede samen effectief bestrijden

De aanwezige organisaties Pameijer, stichting WARM Rotterdam, de wijkraad, Urban Skillsz, Rijnmond dokters, gezondheidscentrum Zonboog, het Centrum voor Jeugd en gezin, Gemeente Rotterdam, Stichting Salaam, Stichting MAIT, ASVZ en House Of Hope gaan als Platform een aanpak ontwikkelen om armoede effectief te bestrijden.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden