Sociaal Werker Gezinsondersteuning (24-36 uur per week)

SOL Gezinsondersteuning is op zoek naar een Sociaal Werker Afdeling Gezinsondersteuning voor 24 tot 36 uur per week. Interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Lydia Erlings via vacatures@solnetwerk.nl.

Wie zijn wij?

SOL gezinsondersteuning maakt het verschil. SOL is een jonge en ondernemende organisatie met passie en lef. Wij werken en denken vernieuwend. SOL Gezinsondersteuning is verantwoordelijk voor de uitvoer van 3 preventieve interventies voor Rotterdamse gezinnen met een lage SES score en achterstand bij de ontwikkeling van de kinderen. Gezinsondersteuning werkt in heel Rotterdam. De poot gezinsondersteuning is in 2019 gestart en nog volop in ontwikkeling.

Het team is hard gegroeid de laatste jaren en we groeien dit jaar naar 18 – 20 sociaal werkers. Er heerst een fijne en hulpvaardige sfeer en gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het werk.

 

Wat valt er onder gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning biedt 3 projecten. Dit zijn door het Nederlands Jeugdinstituut
(NJi) erkende interventies.

 • Instapje voor kinderen van 1 tot 2 jaar.
 • Opstapje voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Samen Leren voor kinderen uit groep 1 t/m 4

Ons doel met al deze projecten is om achterstanden bij kinderen in de schoolontwikkeling te verminderen en onderwijskansen te verbeteren. Dit doen we door gezinnen te begeleiden in hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren en ondersteunen en de interactie tussen ouders en kinderen te verbeteren. Er wordt intensief samengewerkt met verwijzers en netwerkpartners.

 

Wat ga jij doen?

Als Sociaal Werker stuur je een groot team aan en werk je samen met het team aan de verdere ontwikkeling van de afdeling; ben je verantwoordelijk voor de processen in- en uitstroom en het behalen van de opdrachten en inhoudelijke verantwoording. Afhankelijk van het aantal uur en inhoud werk je deels mee in de uitvoering.

Je werkt samen met je team en maakt de verbinding met relevante partijen in Rotterdam.

Daarnaast heb je een belangrijke taak in het inspireren van je team en je zorgt voor een bevlogen en inspirerende werkomgeving. De teamleden  werken heel zelfstandig. Je zorgt voor de onderlinge verbinding en uitwisseling en de  kwalitatieve ontwikkeling. Je betrekt het team bij taken en maakt gebruik van hun deskundigheid in de ontwikkeling. Je geeft individuele werkbegeleiding en hebt een aantal taken in personeelszaken en  vacatures. Je controleert de workload per medewerker en de juiste vastlegging in het registratie systeem. Je bent de vraagbaak voor het team wat betreft beslissingen in de uitvoering.

Je stimuleert, coacht en begeleid je team, doet dit op een coachende manier en stuurt hen aan op kwaliteit en resultaten. Hierbij is zowel aandacht voor de inhoudelijke werkbegeleiding, persoonlijke groei als voor het werken in een team.

Als Sociaal Werker Gezinsondersteuning ben je lid van het MT en word je rechtstreeks aangestuurd door de Manager. Je ondersteunt de manager bij de uitvoering van het personeelsbeleid en verricht daarbinnen in samenspraak met de manager o.a. jaargesprek, voortgangs- en boordelingsgesprekken en verzuimbegeleiding. Je levert input voor de verantwoording.

 

Jouw profiel:

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding en leidinggevende ervaring en opleiding.
 • Je ziet een uitdaging in werken voor ouders en kinderen met
  grotestadsachtergrond en bent cultuursensitief
 • Je hebt kennis van de doelgroep en ontwikkeling bij kinderen
 • Stevige persoonlijkheid gericht op ontwikkeling, samenwerking en teambuilding.
 • Weet medewerkers te motiveren en waakt voor overbelasting.
 • Relativeringsvermogen en ruimte geven aan medewerkers
 • Analytisch vermogen, onafhankelijke denker, je bent ondernemend, innovatief en kan daadkrachtig zijn zonder over te nemen
 • Je hebt een positieve instelling en zoekt altijd de verbinding op
 • Je bent punctueel en hebt discipline in planning en structuur in je bezigheden en
  administratieve verwerking
 • Je bent creatief en zoekt naar maatwerk. Je kunt buiten de lijntjes denken en doen
 • Resultaatgericht en gedreven. Oplossingsgericht en besluitvaardig
 • Overtuigingskracht, inspirerend en motiverend, sociaal vaardig, integer
 • Samenwerkingsgericht en doorzettingskracht
 • Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling in de Nederlandse taal
 • Flexibele houding en kan snel schakelen.
 • Klant- en kwaliteitsgericht
 • Kan schakelen op diverse niveaus (strategisch, tactisch en operationeel).

 

Wat bieden we je?

Een uitdagende en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving. In deze functie kun je écht het verschil gaan maken voor de toekomst van kinderen en gezinnen. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een uitstekend salaris van maximaal € 4.927 bruto per maand (schaal 10) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB). Je valt onder de CAO Sociaal Werk.

 

Enthousiast?

Stuur je schriftelijke motivatie en CV vóór z.s.m. naar vacatures@solnetwerk.nl

 

Meer informatie?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je contact opnemen met de vertrekkende teamcoach Lydia Erlings op telefoon 06-4067 6094.

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden