Sociaal Werker Jongeren (Expertise Meidenwerk)

SOL Rotterdam is op zoek naar een Sociaal Werker met een expertise Meidenwerk. Wil jij solliciteren of meer te weten komen over deze vacature? Neem dan contact op met Frederique de Rooij via fderooij@solnetwerk.nl.

SOL Rotterdam zoekt sociaal werkers jongeren (met expertise meidenwerk)

SOL Rotterdam groeit. Daarom zoeken wij collega’s die net als wij durven te doen. Die samen met ons van Feijenoord, IJsselmonde en Noord een fantastische plek maken voor bewoners van alle leeftijden.

Wat ga jij doen?

Als sociaal werker jongeren ben jij hét gezicht voor jongeren in de wijk. Je observeert, analyseert en legt contacten op scholen, op straat, in de binnenruimte én online. Je hebt ervaring met groepsdynamica bij jongeren. Als geen ander weet jij je te verplaatsen in de leefwereld van jongeren en hebt hierbij extra aandacht voor jongeren die kwetsbaarder zijn dan anderen. Bijvoorbeeld doordat ze er alleen voor staan, niet gesteund worden door hun netwerk of doordat ze zich niet bewust zijn van hun potentiële kwetsbaarheid.

Expertise en ervaring met meidenwerk is een pré. Je hebt kennis van en kunt je verplaatsen in de leefwereld van meiden. Het lukt jou de meiden te activeren en de vraag achter de vraag te ontdekken en hen motiveren en uitdagen om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. Jij helpt hen zodat zij hun eigen identiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen en geloof in zichzelf hebben.

Een van de speerpunten is dat jongeren een (bij)baan vinden en/of hun (school)loopbaan succesvol doorlopen. Jij hebt hier een belangrijke rol in. Je motiveert en daagt uit om hun talenten en vaardigheden te ontplooien, onder meer via Talenthouse. Zo nodig biedt je leer-/huiswerkondersteuning en je activeert en coacht jongeren zowel individueel als in groepen. Op kleine schaal verbindt je jongeren aan partners in de wijk, van (sociale) ondernemingen tot professionals op het gebied van hulp- en dienstverlening. Je werkt outreachend, weet met jouw enthousiasme mensen in beweging te krijgen en maakt maatschappelijke thema’s bespreekbaar. Samen met ouders, school en wijkpartners laat jij de jongeren in jouw wijk opgroeien tot kansrijke jongvolwassenen.

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde professional, die:

 • een relevante mbo of hbo opleiding heeft;
 • bij voorkeur SKJ of Registerplein geregistreerd is of hier voor zorgt;
 • over pedagogische en agogische vaardigheden beschikt;
 • kennis van specifieke doelgroepen (subculturen) en meiden problematieken heeft, dit is een pré.
 • zowel fysiek als online contacten legt en onderhoudt met (soms moeilijk bereikbare) jongeren;
 • wensen, behoeften, problemen en ambities van jongeren vroegsignaleert en analyseert en die jongeren hierin begeleidt en/of toeleidt naar zwaardere ondersteuning;
 • kennis heeft van specifieke doelgroepen (subculturen) en problematieken zoals eenzaamheid;
 • jongeren naar school en werk stimuleert en begeleidt en vroegtijdig schoolverlaten voorkomt;
 • zich op zijn/haar gemak voelt bij jongeren in groepen en die goed het onderscheid kan maken tussen functioneel meebewegen en actief (bij)sturen van jongeren;
 • goede contacten kan onderhouden met netwerkpartners, zoals de politie, scholen, ondernemers en sportverenigingen;
 • jongeren kan stimuleren om iets goeds te doen voor hun wijk;
 • flexibel en breed inzetbaar is: je werkt ook in de avond en in het weekend.

Hoe reageren?

Wil jij solliciteren of meer te weten komen over deze vacature? Neem dan contact op met Frederique de Rooij via fderooij@solnetwerk.nl.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden