SOL Rotterdam zoekt een Kinder- en tiener werker

Wij zoeken ter uitbreiding van ons team naar een kinder- en Tienerwerker. Heb jij interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail naar vacatures@solnetwerk.nl.

Wat ga jij doen?

Als Kinder- en Tienerwerker ben je actief in een of meerdere wijken. Je bent hét gezicht voor kinderen, tieners en ouders in jouw wijk. Zowel offline als online! Je voert een uitdagende, leerzame en diverse programmering uit op de pleinen én in de Huizen van de Wijk. Daarbij stimuleer en prikkel je jeugdigen en ouders om hun talenten te ontplooien en samen te werken. Je signaleert als jeugdigen of ouders extra onder – steuning nodig hebben. Je helpt bij de uitvoering van leerondersteuning voor kinderen die daar baat bij hebben, zodat zij zo soepel mogelijk overstappen van primair naar voortgezet onderwijs: een belangrijke fase in het opgroeien van kinderen! Zo nodig zet je activiteiten in om de betrokkenheid van ouders hierbij te vergroten. Als Kinder- en Tienerwerker werk je outreachend. Met jouw enthousiasme weet je kinderen en ouders aan je te binden.

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde professional, die:

 • een relevante mbo opleiding heeft;
 • bij voorkeur SKJ of Registerplein geregistreerd is of hier voor zorgt;
 • resultaatgericht is en verantwoording weet af te leggen over doelen en prestaties;
 • een ‘erop af’-mentaliteit heeft;
 • oog heeft voor talenten en kwaliteiten van jeugdigen en hun ouders en hen stimuleert om zich te ontwikkelen;
 • softskills bij kinderen en tieners ontwikkelt;
 • de pleinenprogrammering kan uitvoeren volgens de Playgrounds methodiek;
 • een positieve / gezonde leefstijl (sport, voeding en de beweegnorm jeugd) bevordert;
 • vroegsignaleert en toeleidt naar maatwerktrajecten richting school en/of zakgeldprojecten of maatwerktrajecten gericht op opvoedondersteuning van ouders;
 • weerbaarheid bevordert;
 • online en offline werkt;
 • flexibel en breed inzetbaar is: bereid om ook ’s avonds en in het weekend te werken

Wie zijn wij?

Wij zijn SOL. Een ondernemende organisatie met passie en lef. Wij zetten ons in voor wijkbewoners van alle leeftijden, zodat zij sociaal en maatschappelijk sterker worden en optimaal betrokken zijn bij de wijk. We ondersteunen en stimuleren bewoners om hun persoonlijke talenten in de volle breedte te ontwikkelen. Onze medewerkers bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij helpen. Vanaf 1 juni 2022 is SOL verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht ‘Heel de stad’ in de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord.

Waar staan wij voor?

SOL staat voor Samen Ondernemend Leren: Samen. Wij geloven in samen durven doen. Met bewoners, met partners, met de gemeente Rotterdam, met iedereen die bij de wijk betrokken is. Thuis, op straat, overal. Ondernemend. Wij geven medewerkers de ruimte om initiatieven te nemen, ideeën te ontwikkelen en tot nieuwe inzichten te komen. Leren. Al werkend leren en steeds verbeteren. Door te ontdekken waar je goed in bent en te onderzoeken hoe het beter kan. Door fouten te durven maken en door te vallen en weer op te staan.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende baan die wat vraagt van je ondernemerszin, innovatiekracht en net – werk vaardigheden. Je maakt met jouw kwaliteiten het verschil voor de bewoners in Rotterdam. De aanstelling vindt plaats conform de CAO-Sociaal Werk (Schaal 7 maximaal €3.653). Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring

Solliciteren?

Heb jij interesse in deze vacature, wil je meer te weten komen of wil je gewoon met ons in contact komen? Neem dan even contact op met Wouter Meens via vacatures@solnetwerk.nl.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden