SOL Rotterdam zoekt een Sociaal Makelaar met expertise taal

Wij zoeken voor ons team naar een getalenteerde Sociaal Makelaar met de expertise Taal. Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Wouter Meens via vacatures@solnetwerk.nl. 

Wat ga jij doen?

Als Sociaal makelaar richt jij je in het algemeen op het vergroten van de zelfredzaam – heid van (kwetsbare) bewoners, zodat zij blijven ‘meedoen’ aan de samenleving. Met een mix aan interventies versterk jij hun sociale en maatschappelijke positie. Je herkent talenten, krachten en mogelijkheden. Je werkt aan empowerment en aan factoren als zelfvertrouwen, veerkracht, netwerk en (werknemers-)vaardigheden. Je werkt volgens de community aanpak en weet bewoners te stimuleren, motiveren en te verbinden aan elkaar en aan organisaties en initiatieven.

Met jouw expertise op taal ben je verantwoordelijk voor het opzetten van het informeel taalaanbod en het Taal Informatie Punt. Je bent het aanspreekpunt voor bewoners, vrijwilligers en organisaties op het gebied van taal. Je stimuleert bewoners tot het oefenen van de Nederlandse taal. De uitvoering van het informele taalaanbod wordt gedaan door vrijwilligers. Je bent in staat om taalvrijwilligers te werven en begeleiden. Je organiseert bijeenkomsten voor de taalvrijwilligers om ervaringen met elkaar uit te wisselen en deskundigheid te vergroten.

Ook organiseer je periodiek taalnetwerkbijeenkomsten met de taalorganisaties uit de wijk. Je onderhoudt contact met de taalprofessionals van de andere welzijnspartijen en daar waar mogelijk trekken jullie gezamenlijk op. Je begeleidt de bewoners, onderhoudt contact en registreert je activiteiten. Je bewaakt het overzicht van de taaltrajecten en gaat zorgvuldig om met privacy en gevoelige informatie. Waar nodig leid je toe naar het non formele of formele taalaanbod. Het spreken van de Nederlandse taal vergroot de zelfredzaamheid van bewoners. Je werkt nauw samen met je collega Sociaal makelaars op de andere expertises. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de gezamenlijke opdracht.

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde professional, die:

  • een relevante hbo opleiding heeft;
  • volgens de communityaanpak verbindend te werk gaat;
  • sociale vaardigheden heeft voor het opbouwen van een netwerk, zowel op het niveau van organisaties als vrijwilligers;
  • in staat is kwetsbare bewoners te stimuleren, motiveren en begeleiden;
  • organisatorische vaardigheden heeft;
  • een team van vrijwilligers kan coachen.

Kennis en ervaring op het gebied van taalbevorderende activiteiten is een pre.

Wie zijn wij?

Wij zijn SOL. Een ondernemende organisatie met passie en lef. Wij zetten ons in voor wijkbewoners van alle leeftijden, zodat zij sociaal en maatschappelijk sterker worden en optimaal betrokken zijn bij de wijk. We ondersteunen en stimuleren bewoners om hun persoonlijke talenten in de volle breedte te ontwikkelen. Onze medewerkers bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij helpen. Vanaf 1 juni 2022 is SOL verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht ‘Heel de stad’ in de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord.

Waar staan wij voor?

SOL staat voor Samen Ondernemend Leren: Samen. Wij geloven in samen durven doen. Met bewoners, met partners, met de gemeente Rotterdam, met iedereen die bij de wijk betrokken is. Thuis, op straat, overal. Ondernemend. Wij geven medewerkers de ruimte om initiatieven te nemen, ideeën te ontwikkelen en tot nieuwe inzichten te komen. Leren. Al werkend leren en steeds verbeteren. Door te ontdekken waar je goed in bent en te onderzoeken hoe het beter kan. Door fouten te durven maken en door te vallen en weer op te staan.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende baan die wat vraagt van je ondernemerszin, innovatiekracht en net – werk vaardigheden. Je maakt met jouw kwaliteiten het verschil voor de bewoners in Rotterdam. De aanstelling vindt plaats conform de CAO-Sociaal Werk (Schaal 8 maximaal €4.040). Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring

Solliciteren?

Heb jij interesse in deze vacature, wil je meer te weten komen of wil je gewoon met ons in contact komen? Neem dan even contact op met Nitzah Magdalena via nmagdalena@solnetwerk.nl. Of stuur een bericht via de knop hieronder.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden