SOL zoekt een Ouderenwerker in Rotterdam!

SOL groeit. Daarom zoeken wij collega’s die net als wij durven te doen. Die samen met ons Rotterdam Feijenoord, IJsselmonde en Noord een fantastische plek maken voor oudere bewoners.

 

Wat ga jij doen?

Als Ouderenwerker ben je aanspreekpunt voor (kwetsbare) ouderen in de wijk. Je versterkt hun sociale en maatschappelijke positie en betrekt ouderen en mantelzorgers optimaal bij de wijk. Je werkt outreachend en gaat naar de mensen toe. In gesprek met ouderen ben je scherp op signalen en je weet deze signalen passend te bespreken. Je voert huisbezoeken uit, weet behoeften in kaart te brengen en verbindt deze met mogelijkheden.

Als uitgangspunten in ondersteuning ga je uit van de eigen mogelijkheden, het zo lang mogelijk regie behouden en het versterken van het netwerk van de oudere. Je stimuleert ontmoetingen, weet ouderen te verbinden met elkaar, met de buurtbewoners en met het netwerk in het gebied.

Als Ouderenwerker werk je nauw samen met de collega’s die verantwoordelijk zijn voor een divers, stimulerend programma gericht op gezondheid, welzijn, eigen kracht en verbondenheid.

Samen met collega’s en vrijwilligers organiseer je gedurende het hele jaar activiteiten voor ouderen, met als doel bij te dragen aan hun welzijn en gezondheid. Ouderen denken en doen graag mee. Om de verbinding te maken tussen jong en oud organiseer je samen met je collega’s van Jeugd gezamenlijke activiteiten. Ook draag je zorg voor het activiteitenaanbod op de preventieve dagbesteding. Je voert motiverende gesprekken, verwijst door indien nodig en ondersteunt mantelzorgers.

 

Wie ben jij?

Jij bent een gemotiveerde professional die:

  • Minimaal in het bezit is van een relevante MBO4 diploma;
  • Vertrouwen weet op te bouwen met de ouderen en het netwerk;
  • Werkt aan het ondersteunen en activeren van kwetsbare ouderen;
  • Ouderen weet te stimuleren om zelf actief te worden voor de buren of hun buurt o.a. in Huizen van de Wijk of huiskamers in de wijk;
  • Vrijwilligers en stagiaires begeleidt en aanstuurt;
  • Contacten onderhoudt met eerstelijnsgezondheidszorg en zorgorganisaties, corporaties etc.
  • Organisatorisch vermogen bezit;
  • Kennis van de sociale kaart heeft of weet te vinden;
  • Kennis en ervaring heeft van verschillende problematieken bij ouderen (dementie, psychiatrie en sociaal isolement)
  • Bereid is om flexibel te werken, wanneer nodig dus ook op een avond of in een weekend.

 

Wat bieden we je?

Een uitdagende en zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving. In deze functie kun je écht het verschil gaan maken voor de oudere bewoners in de wijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een uitstekend salaris van maximaal €4.065,00 bruto per maand (schaal 7) exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB). Je valt onder de CAO Sociaal Werk.

 

Durf jij met ons te doen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Johan Hagenus via telefoonnummer 06 – 24 41 56 12 of via e-mail: jhagenus@solnetwerk.nl.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Mail dan een korte motivatiebrief van max. 1 A4 en een uitgebreid CV naar jhagenus@solnetwerk.nl.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden