Eigen onderneming als droom

Eigen onderneming als droom

Het overgrote deel van de groep statushouders die Abdelkader Salhi, voorzitter van Stimulance, begeleidt naar ondernemerschap is nog nooit in loondienst geweest. “In hun herkomstland waren ze kapper, aannemer of restauranthouder. Dat geldt vooral de Syriërs”, zegt hij.

Ontwikkelen van een verdienmodel
Het project Nieuw Perspectief leert statushouders hoe zij een businessplan moeten maken en een verdienmodel ontwikkelen. Maar ook om een eigen netwerk te creëren en de theoretische kennis op te doen die nodig is om als ondernemer in Nederland succesvol te zijn. “We geven de lessen zoveel mogelijk in het Nederlands”, voegt hij toe. “Want zo leren ze de taal sneller.”

Hoewel het traject pas in juni 2019 afloopt, zijn vier van de twaalf deelnemers al gestart met een eigen onderneming. “Daar ben ik erg trots op”, zegt Salhi glunderend.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden