Samenwerken in het belang van het kind

De achtjarige Jordy startte na een verhuizing in groep 5. Doordat hij groot is voor zijn leeftijd oogt hij als veel ouder, terwijl hij in zijn gedrag juist weer veel jonger overkomt. Jordy heeft andere interesses dan zijn leeftijdgenootjes en vindt sociale situaties lastig in te schatten. Daarnaast spreekt hij onduidelijk, stottert en springt van de hak op de tak.

Onderwijs Zorg Overleg
Na een paar maanden vertelt hij thuis dat hij wordt gepest. De intern begeleider organiseert na verschillende gesprekken met ouders en leerkracht een Onderwijs Zorg Overleg. Tijdens dit overleg komen vertegenwoordigers van verschillende organisaties samen: het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Primair Passend Onderwijs, de school, ouders en het Schoolmaatschappelijk Werk. Ieder pakt daarin zijn rol op, zodat we gezamenlijk een oplossing vinden voor Jordy.

Plezier naar school
Doordat Jordy nu in de klas meer gezien wordt, groeit zijn zelfvertrouwen met de dag en ook het stotteren wordt minder. Hij gaat weer met plezier naar school en met elkaar zorgen we dat dit zo blijft.