Weer met vertrouwen naar school

Weer met vertrouwen naar school

Twee zusjes kwamen nieuw op school. Beiden totaal verschillend. Sara was teruggetrokken en presteerde niet goed op school. Moeder, pas woonachtig in Rotterdam en al jaren verwikkeld in een vechtscheiding, wilde het allerbeste voor haar meiden en zocht hulp.

Speltherapie
Na een paar gesprekken met zowel moeder als Sara, kwamen we in overleg met de leerkracht en de intern begeleider uit op speltherapie. De financiering daarvan verliep in eerste instantie moeizaam, maar kwam met hulp en medewerking van het wijkteam uiteindelijk goed.

Groeiend zelfvertrouwen
Door onze bemiddelingspositie zette Jeugdbescherming Rotterdam ons in als onderdeel van de behandeling. Hierdoor hoefden geen andere externe partijen te worden ingeschakeld. Het zelfvertrouwen van Sara groeide met de dag. Haar schoolprestaties werden beter. Sara voelt zich inmiddels veilig op school, en ontwikkelt zich tot een gelukkig en gezond kind.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden