Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Meedoen in de stad; met ondersteuning op maat

‘Zorgen doe je samen’ daar zijn wij van overtuigd. Daarom bieden we ouderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam Ondersteuning op Maat in hun eigen wijk en vertrouwde omgeving. Het accent ligt hierbij op wie zij zijn als mens en wat zij leuk vinden.

Samen met ouderen en hun mantelzorgers onderzoeken we wat passend is bij hun leefwereld en bij wat zij graag doen. Zodat zij – ongeacht hun leeftijd en/of mobiliteit – weer meer energie en plezier in het leven krijgen.

 

Vitaliteitscoach

Ouderen die Ondersteuning op Maat van ons ontvangen, krijgen een vaste contactpersoon binnen SOL: de Vitaliteitscoach. Onze vitaliteitscoach kijkt samen met de oudere, zijn of haar omgeving, de wijk en (samenwerking)partners wat bij hen past en organiseert dat ook. De Vitaliteitscoach legt het accent op wie iemand is als mens en waar zijn of haar interesses liggen. Zodat iemand zo krachtig en energiek mogelijk oud wordt. Want ongeacht je leeftijd, oud ben je pas als je je zo voelt!

Persoonlijke ondersteuning

Ondersteuning op Maat van SOL bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van iemands persoonlijke situatie, bieden we een-op-een begeleiding thuis, kunnen ouderen samen met leeftijdsgenoten meedoen aan het Geheugenpaleis of Krachthuis, wandelen met een wandelmaatje, weer naar de volkstuin of naar de voetbalvereniging. Onze activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats (op plekken) in de wijk. Bijna alles kan en niets moet! Heeft iemand meer of zwaardere zorg nodig? Dan ondersteunen wij bij het regelen hiervan.

Geheugenpaleis

Wekelijks organiseren wij een Geheugenpaleis in de Kansenfabriek in Schiedam. Hier kunnen deelnemers van 10.30 tot 15.00 uur onder deskundige begeleiding van vakdocenten activiteiten ondernemen, waardoor hun brein langer gezond blijft.

 

Krachthuis

Vanaf januari 2022 organiseren we een Krachthuis bij Buurtpunt Groot Ambacht in Vlaardingen. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen ouderen hier doen wat zij leuk vinden: bewegen, dansen, muziek maken, breien, koken, noem maar op.

Stichting Buurtpunt Groot Ambacht
Rotterdamseweg 176
3135 PT Vlaardingen

E-mail: info@buurtpunt.com
Telefoon: 06 – 23 63 29 97

 

Ook voor mantelzorgers

Onze vitaliteitscoach staat niet alleen klaar voor ouderen, maar ook voor hun mantelzorgers. Bijvoorbeeld bij (praktische) vragen over ondersteuning, gezondheid of vergeetachtigheid. Onze coaches hebben de kennis in huis als het gaat om zo vitaal en fit mogelijk ouder worden. Indien gewenst houden wij mantelzorgers of naaste familie op de hoogte van hoe het gaat met hun naaste.

 

Aanmelden

logo RogplusOm gebruik te kunnen maken van Ondersteuning Op Maat, waaronder het Geheugenpaleis en het Krachthuis, is een indicatie nodig voor ‘Meedoen in de Stad’. Om te weten of je hiervoor in aanmerking komt, kun je een adviesgesprek aanvragen bij Rogplus. Een consulent van Rogplus bespreekt de hulpvraag samen met de oudere en kijkt of hij/zij voor ‘Meedoen in de Stad’ in aanmerking komt.

Rogplus is bereikbaar via:
T 010 – 870 11 11 (maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 14.00 uur)
E info@rogplus.nl (antwoord binnen 5 werkdagen).

 

Vervoer

Deelnemers aan onze activiteiten, die geen (eigen) vervoer kunnen regelen, kunnen gebruikmaken van de SOL bus. Zij worden kosteloos thuis opgehaald en na afloop ook weer thuisgebracht.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden