Volwassenenwerk

Wij zijn er voor Rotterdammers in een kwetsbare situatie, die met de juiste ondersteuning hun talenten kunnen ontwikkelen en kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Herstelacademie

De Herstelacademie is een plaats waar je terechtkunt wanneer je iets moeilijks hebt meegemaakt. Je kunt er met anderen praten over je ervaringen en elkaar helpen. Speciale activiteiten en lessen helpen je te herstellen, je zelfvertrouwen te versterken en een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Infoplein

Bij het Infoplein kun je als wijkbewoner op afspraak terecht voor hulp bij vragen over post en formulieren. Laagdrempelig en dicht bij huis!

Prestatie010

Vanuit Prestatie010 helpen de Sociaal makelaars van SOL wijkbewoners om weer actief mee te doen aan de Rotterdamse samenleving en een volgende stap te zetten richting mogelijk betaald werk.

Steunouder

Steunouders bieden je als ouder praktische en emotionele steun, door een of meerdere kinderen uit het gezin een vertrouwde plek te bieden waar het kind welkom is en kind kan zijn.

Taal / Taalinformatiepunt

Bij het Taal Informatie Punt (onderdeel van het Infoplein) kun je als bewoner terecht voor een doorverwijzing naar het juiste taalaanbod in de wijk. Je wordt geholpen door een speciaal hiervoor getrainde vrijwilliger.

Vangnetwerk

Meedoen in de samenleving kan soms een grote stap kan zijn. Daarom organiseren we vangnetwerken. Een groep wijkbewoners, die behoefte hebben aan sociaal contact en zich betekenisvol willen voelen.