Aanpak overgewicht met pleinprogrammering

Op 6 september nam wethouder Achbar een kijkje achter de schermen bij de aanpak van overgewicht bij kinderen. Te gast bij gezondheidscentrum Care XL lieten we de wethouder zien hoe de pleinprogrammering van SOL kinderen zelfvertrouwen geeft en bijdraagt aan hun fysieke en mentale gezondheid.

In samenwerking met Care XL gaven we de wethouder inzicht in hoe we in Rotterdam gezamenlijk werken aan het verminderen en tegengaan van obesitas bij jonge kinderen. Hij ging in gesprek met de leefstijlarts van het gezondheidscentrum en werd uitgedaagd om samen met de aanwezige kinderen deel te nemen aan een beweegactiviteit, die voor één keer binnen in het gezondheidscentrum plaatsvond.

De beweegactiviteiten die wij wekelijks organiseren op de pleinen in Feijenoord, IJsselmonde en Noord geven kinderen de kans om zelfvertrouwen op te bouwen, nieuwe talenten te ontdekken, persoonlijke identiteit te ontwikkelen en zichzelf sociaal-emotioneel te ontwikkelen. Daarnaast draagt het bij aan hun fysieke en mentale gezondheid. Door samen te werken met sportaanbieders, maar ook met verwijzers als huisartsenpraktijk Care XL, kunnen we kinderen op tijd in beweging krijgen om overgewicht te verminderen of voorkomen.

SOL pleinprogrammering vermindert obesitas bij kinderen
SOL pleinprogrammering vermindert obesitas bij kinderen
SOL pleinprogrammering vermindert obesitas bij kinderen