Hulp bij opvoeden

Soms zit het even tegen… Dan is het fijn als er iemand is die helpt. Die meekijkt en meedenkt. Het kan om kleine vragen gaan, maar ook om grote problemen. Samen met het kind / gezin werken we aan een nieuw overzicht en een oplossing. Wij adviseren, helpen en ondersteunen je om de balans weer terug te vinden. Zodat je de regie weer in eigen handen hebt.

Dit is wat wij doen op het gebied van Hulp bij Opvoeden:

Gezinsondersteuning

In heel Rotterdam staan de coaches gezinsondersteuning van SOL klaar voor ouders met kinderen van 1-2 jaar (Instapje), kinderen van 2-4 jaar (Opstapje) en kinderen in groep 1 t/m 4 van de basisschool (Samen Leren). Tijdens een tijdelijk traject leren ouders om hun kinderen op een speelse manier te ondersteunen bij hun ontwikkeling en schoolprestaties.

Schoolmaatschappelijk Werk

Om goed en met plezier te kunnen leren, is het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten: thuis, op school en in de buurt. Gaat het met uw kind of leerling even niet zo lekker, om wat voor reden dan ook? En zit uw kind op een van de basisscholen in Rotterdam Delfshaven? Dan kunt u terecht bij de Schoolmaatschappelijk Werker van SOL.

Steunouder

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Het is fijn om dat niet alleen te hoeven doen, maar niet alle ouders hebben een helpende hand wanneer dat nodig is. Woont u in Rotterdam Feijenoord? Dan biedt Steunouders u praktische en emotionele steun, door een of meerdere kinderen uit uw gezin een vertrouwde plek te bieden waar uw kind welkom is en kind kan zijn.

Weerbaar Opvoeden

Woon je in Leiden en wil jij dat jouw kind zich al op jonge leeftijd bewust is van de vele diversiteiten in het land? Wil je dat jouw kind hiermee leert omgaan? Volg dan gratis onze cursus Weerbaar Opvoeden!