Preventieve dagbesteding

Het Geheugenpaleis

Het Geheugenpaleis is een laagdrempelige plek voor ouderen die last hebben van vergeetachtigheid of beginnende dementie. SOL organiseert Geheugenpaleizen op diverse plekken in Rotterdam, in Ridderkerk en in Schiedam.

Krachthuis

Het Krachthuis van SOL is een innovatieve dagbesteding+ voor ouderen vanaf 55 jaar. Wij helpen ouderen fit te blijven en zo lang mogelijk te blijven doen wat ze willen. De dingen die je nog kunt als oudere, daar staat het Krachthuis voor.

Plusclub

Praten, een spel doen, knutselen, tekenen, handwerken, noem maar op. Het kan allemaal bij onze Plusclubs voor zelfstandig thuiswonende ouderen (55+), die niet graag alleen (kunnen) zijn, minder mobiel zijn of zich eenzaam voelen.

Wandelmaatje

Dat wandelen goed is voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, blijkt al jaren uit verschillende (medische) onderzoeken. Wandelen houdt de hersenen fit en vertraagt dementie. Daarom ontwikkelde SOL de pilot ‘De Onvergetelijke Wandeling’.

Zilvertalent

Woont u zelfstandig en wilt u met een (lichte) vorm van begeleiding deelnemen aan groepsactiviteiten? Bij ZilverTalent focussen we op uw hobby’s en interesses: doen wat u leuk vindt!