Vangnetwerk

Meedoen in de samenleving kan soms een grote stap kan zijn. Daarom organiseren we vangnetwerken. Een groep wijkbewoners, die behoefte hebben aan sociaal contact en zich betekenisvol willen voelen. Je werkt aan je sociale vaardigheden, biedt steun aan elkaar en organiseert activiteiten voor en met elkaar. In anderhalf jaar vorm je een hechte groep deelnemers en ben je steeds belangrijker voor elkaar.

Hoe werkt een Vangnetwerk?

Bij een Vangnetwerk draait alles om geven en nemen. Mensen vinden het vaak veel fijner om hulp te geven dan om hulp te vragen. De groep bestaat uit 25 tot 40 deelnemers en wordt begeleid door een professional van SOL. Wekelijks organiseren we activiteiten voor en met elkaar. Onze focus ligt niet op problemen, maar juist op talenten. Of het nu koken, tuinieren of luisteren is: iedereen heeft talenten, soms moet je ze alleen ontdekken!

Wie kan deelnemen aan een Vangnetwerk?

Een vangnetwerk is bedoeld voor zelfstandig wonende wijkbewoners die zich (dreigen te) isoleren en behoefte hebben aan een groter sociaal netwerk. Heb je een ‘sociale gebruiksaanwijzing’ en heb je wat ondersteuning nodig om aansluiting te vinden? Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je meer wilt weten of wilt deelnemen aan een Vangnetwerk in Rotterdam Feijenoord, IJsselmonde of Noord. We zijn er om je te verwelkomen en je te helpen groeien!