Steunouder

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Het is fijn om dat niet alleen te hoeven doen, maar niet alle ouders hebben een helpende hand wanneer dat nodig is. Steunouders bieden praktische steun, door een of meerdere kinderen uit het gezin een vertrouwde plek te bieden waar het kind welkom is en kind kan zijn.

Voor wie is Steunouder?

Steunouder is er voor je, wanneer je even een adempauze nodig hebt en je weinig mensen hebt om op terug te vallen. Je hebt nog geen contacten in de buurt, bijvoorbeeld door een verhuizing. Of het lukt niet om een sociaal netwerk te onderhouden, vanwege een fysieke of mentale beperking of andere reden. Het kan ook zijn dat jouw kind thuis even niet de aandacht krijgt die het nodig heeft, mogelijk omdat de zorg voor een ander kind prioriteit heeft.

Wat de reden ook is. Wanneer je behoefte hebt aan een helpende hand dan is Steunouder iets voor jou!

Wie zijn de Steunouders?

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers, die het fijn vinden om iemand te helpen en plezier halen uit het contact met het kind. Een gezin, een echtpaar (jong of oud) of iemand die alleen woont. Ze bieden een vertrouwde plek waar een kind welkom is en kind kan zijn. De veiligheid van het kind is ook voor ons belangrijk! Daarom worden alle steunouders gescreend en getraind en moeten ze een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben

Hoe werkt het?

We zoeken iemand bij het gezin in de buurt, waar het kind één of twee dagdelen in de week naar toe kan. Om te beginnen voor drie maanden, maar vaak ook langer. Altijd in overleg met de ouder(s). De meeste kinderen vinden het leuk om extra aandacht te krijgen en nieuwe ervaringen op te doen. Ze genieten van hun uitjes naar hun steunouder!

“Het is een toevoeging in het leven van mijn zoon. Twee volwassenen en een hond die gek op hem zijn en alle tijd voor hem nemen. Het brengt voor mijn gezin rust in de week en het geeft mij meer ruimte om mijn werk georganiseerd te krijgen.”

— Vraagouder

Heb jij een Steunouder nodig?

Zou jij geholpen zijn met een vertrouwd adres, waar je kind één of twee keer per week terecht kan?

  • vrijwillig en gratis;
  • bij jou in de buurt;
  • betrouwbaar en veilig.

Laat het ons weten en neem contact met ons op!

Word jij Steunouder?

Met jouw hulp als steunouder bied je een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen. Het is fijn voor hen om te ervaren dat ze die ruimte hebben.

  • 1 of 2 dagdelen per week (in overleg);
  • je krijgt een digitale training aangeboden;
  • wij begeleiden jou en het gezin waaraan jij gekoppeld bent.

Heb jij tijd en ruimte om een gezin in Rotterdam Feijenoord een hart onder de riem te steken door heel praktisch een gastvrij thuis te bieden aan één of meer kinderen?

Dan leren we je graag kennen. Bekijk onze openstaande steunvragen en meld je aan!

Openstaande vragen

Aanmeldformulier

Contactpersoon

Marjan van Gameren

Coördinator Steunouders

06 - 24 35 03 51
rotterdamfeijenoord@steunouder.nl